Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

“Τελεσίγραφο” στην Ελλάδα και από τα ξένα ΜΜΕ

“Τελεσίγραφο” στην Ελλάδα και από τα ξένα ΜΜΕ
Σε δημοψήφισμα η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ”, “Η Ελλάδα στον τοίχο για το αν θέλει να μείνει στο ευρώ”. Με αυτά τα λόγια η χώρα μας είναι και σήμερα πρώτο θέμα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Με αυστηρή κριτική προς την χώρα μας και τον πρωθυπουργό, ο διεθνής τύπος μας έχει κάνει για άλλη μια μέρα πρωτοσέλιδο μετά την απόφαση στις Κάννες για δημοψήφισμα στις 4 Δεκεμβρίου. Δημοψήφισμα όχι για το αν θα εγκρίνουμε τις αποφάσεις που πάρθηκαν στις 26 Οκτωβρίου στη Σύνοδο Κορυφής αλλά για το αν θέλουμε να μείνουμε ή όχι στο ευρώ.
 
Στα περισσότερα άρθρα τους οι ξένοι δημοσιογράφοι επισημαίνουν την λάθος κίνηση του πρωθυπουργού να πάει σε δημοψήφισμα και ότι η κατάσταση στην χώρα είναι κρίσιμη αφού τώρα η Ελλάδα καλείται ευθέως πλέον αν αποφασίσει αν θέλει να μείνει στην ευρωζώνη.

 

Η γαλλική εφημερίδα Le Monde γράφει στον τίτλο της: “Ελλάδα: Σε δημοψήφισμα η παραμονή της χώρας στο ευρώ”
 
 
Η επίσης γαλλική εφημερίδα Liberation υπό τον τίτλο “G20: Η Αθήνα δέχεται τις κριτικές στις Κάννες”, γράφει ότι τελικά στις Κάννες το πρόσωπο της βραδιάς ήταν η Ελλάδα και όχι οι G20!

 
 
Στον τοίχο μας στήνει και η γαλλική εφημερίδα Le Figaro. Το πρωτοσέλιδο της λέει: “Σαρκοζί και Μέρκελ έβαλα την Ελλάδα στον τοίχο”

 
 
 
“Τελεσίγραφο” όμως από τις γερμανικές εφημερίδες.
 
Η Sueddeutsche Zeitung μας θεωρεί ότι είμαστε ιός για την Ευρώπη και γράφει στον τίτλος της: “Ένας ιός που τον λένε…δυσπιστία”!

 
 
Η BILD έχει ως τίτλο της: “Οι Έλληνες πρέπει πρώτα να αποφασίσουν αν θέλουν να μείνουν στο ευρώ” και μετά να πάρουν τα λεφτά.
 
Εξηγήσεις ζητάει η Μέρκελ από τον Παπανδρέου σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine στην απόφαση του να πάει σε δημοψήφισμα.. Ο πρωτοσέλιδος τίτλος της είναι: “Η Μέρκελ ζητάει από τον Παπανδρέου να γίνει… σαφής!”

 
 
“Τελεσίγραφο προς την Ελλάδα” γράφει και η Handelsblatt. Συνεχίζοντας λέει ότι η Μέρκελ και ο Σαρκοζί έβαλαν τελεσίγραφο στην Ελλάδα να αποφασίσει επιτέλους αν θέλει να μείνει στην ευρωζώνη.

 
 
Την πόρτα μας δείχνει η βρετανική εφημερίδα Telegraph σύμφωνα πάντα με τον τίτλο της: “Σαρκοζί προς Ελλάδα: “Αν δεν συμφωνείς με τους κανόνες, φύγε από το ευρώ”!

 
 
“Σε δημοψήφισμα η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ” γράφει σήμερα το Bloomberg

 
 
Wall Street Journal: “Τελεσίγραφο προς την Ελλάδα”

 
 
Τέλος η ισπανική εφημερίδα El Pais γράφει στο πρώτο της θέμα: “Βερολίνο και Παρίσι τιμωρούν την Ελλάδα με μπλόκο στην 6η δόση”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

4 Δεκεμβρίου το δημοψήφισμα με ερώτημα: “ναι ή όχι στο ευρώ;” -Τελεσίγραφο Μέρκελ-Σαρκοζι – Ραγδαίες εξελίξεις μέσα στην ημέρα

Ευθεία αμφισβήτηση Βενιζέλου στον Παπανδρέου!

Μέρκελ: οι Έλληνες αν θέλουν ας φύγουν απ’ το ευρώ

Σαρκοζί: “Δεν παίρνετε ευρώ από την 6η δόση”

Λαγκάρντ: Θα εισηγηθώ για την 6η δόση μετά το δημοψήφισμα…

Παπανδρέου: Για όλα φταίει η αντιπολίτευση – Δε θα υπάρξει πρόβλημα με μισθούς και συντάξεις

Ν.Δ.: Επικίνδυνος ο Παπανδρέου και πρέπει να φύγει

Η Μέρκελ “αδειάζει” και δημοσίως τον έλληνα πρωθυπουργό

ΔΝΤ: Όλα είναι στον αέρα! Από την 6η δόση μέχρι το κούρεμα

 

 
 
 
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε