Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

“Τελεσίγραφο” στην Ελλάδα και από τα ξένα ΜΜΕ

“Τελεσίγραφο” στην Ελλάδα και από τα ξένα ΜΜΕ
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 03.11.2011 | 07:55
Πρώτη δημοσίευση: 03.11.2011 | 07:55

Σε δημοψήφισμα η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ”, “Η Ελλάδα στον τοίχο για το αν θέλει να μείνει στο ευρώ”. Με αυτά τα λόγια η χώρα μας είναι και σήμερα πρώτο θέμα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Με αυστηρή κριτική προς την χώρα μας και τον πρωθυπουργό, ο διεθνής τύπος μας έχει κάνει για άλλη μια μέρα πρωτοσέλιδο μετά την απόφαση στις Κάννες για δημοψήφισμα στις 4 Δεκεμβρίου. Δημοψήφισμα όχι για το αν θα εγκρίνουμε τις αποφάσεις που πάρθηκαν στις 26 Οκτωβρίου στη Σύνοδο Κορυφής αλλά για το αν θέλουμε να μείνουμε ή όχι στο ευρώ.
 
Στα περισσότερα άρθρα τους οι ξένοι δημοσιογράφοι επισημαίνουν την λάθος κίνηση του πρωθυπουργού να πάει σε δημοψήφισμα και ότι η κατάσταση στην χώρα είναι κρίσιμη αφού τώρα η Ελλάδα καλείται ευθέως πλέον αν αποφασίσει αν θέλει να μείνει στην ευρωζώνη.

 
Η γαλλική εφημερίδα Le Monde γράφει στον τίτλο της: “Ελλάδα: Σε δημοψήφισμα η παραμονή της χώρας στο ευρώ”

 
 
Η επίσης γαλλική εφημερίδα Liberation υπό τον τίτλο “G20: Η Αθήνα δέχεται τις κριτικές στις Κάννες”, γράφει ότι τελικά στις Κάννες το πρόσωπο της βραδιάς ήταν η Ελλάδα και όχι οι G20!

 
 
Στον τοίχο μας στήνει και η γαλλική εφημερίδα Le Figaro. Το πρωτοσέλιδο της λέει: “Σαρκοζί και Μέρκελ έβαλα την Ελλάδα στον τοίχο”

 
 
 
“Τελεσίγραφο” όμως από τις γερμανικές εφημερίδες.
 
Η Sueddeutsche Zeitung μας θεωρεί ότι είμαστε ιός για την Ευρώπη και γράφει στον τίτλος της: “Ένας ιός που τον λένε...δυσπιστία”!

 
 
Η BILD έχει ως τίτλο της: “Οι Έλληνες πρέπει πρώτα να αποφασίσουν αν θέλουν να μείνουν στο ευρώ” και μετά να πάρουν τα λεφτά.

 
Εξηγήσεις ζητάει η Μέρκελ από τον Παπανδρέου σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine στην απόφαση του να πάει σε δημοψήφισμα.. Ο πρωτοσέλιδος τίτλος της είναι: “Η Μέρκελ ζητάει από τον Παπανδρέου να γίνει... σαφής!”

 
 
“Τελεσίγραφο προς την Ελλάδα” γράφει και η Handelsblatt. Συνεχίζοντας λέει ότι η Μέρκελ και ο Σαρκοζί έβαλαν τελεσίγραφο στην Ελλάδα να αποφασίσει επιτέλους αν θέλει να μείνει στην ευρωζώνη.

 
 
Την πόρτα μας δείχνει η βρετανική εφημερίδα Telegraph σύμφωνα πάντα με τον τίτλο της: “Σαρκοζί προς Ελλάδα: “Αν δεν συμφωνείς με τους κανόνες, φύγε από το ευρώ”!

 
 
“Σε δημοψήφισμα η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ” γράφει σήμερα το Bloomberg

 
 
Wall Street Journal: “Τελεσίγραφο προς την Ελλάδα”

 
 
Τέλος η ισπανική εφημερίδα El Pais γράφει στο πρώτο της θέμα: “Βερολίνο και Παρίσι τιμωρούν την Ελλάδα με μπλόκο στην 6η δόση”


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

4 Δεκεμβρίου το δημοψήφισμα με ερώτημα: “ναι ή όχι στο ευρώ;” -Τελεσίγραφο Μέρκελ-Σαρκοζι – Ραγδαίες εξελίξεις μέσα στην ημέρα

Ευθεία αμφισβήτηση Βενιζέλου στον Παπανδρέου!

Μέρκελ: οι Έλληνες αν θέλουν ας φύγουν απ' το ευρώ

Σαρκοζί: "Δεν παίρνετε ευρώ από την 6η δόση"

Λαγκάρντ: Θα εισηγηθώ για την 6η δόση μετά το δημοψήφισμα...

Παπανδρέου: Για όλα φταίει η αντιπολίτευση – Δε θα υπάρξει πρόβλημα με μισθούς και συντάξεις

Ν.Δ.: Επικίνδυνος ο Παπανδρέου και πρέπει να φύγει

Η Μέρκελ "αδειάζει" και δημοσίως τον έλληνα πρωθυπουργό

ΔΝΤ: Όλα είναι στον αέρα! Από την 6η δόση μέχρι το κούρεμα

 
 
 
 
 
 

Tags:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο