Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Τελευταία διορία για κατάπαυση του πυρός στη Συρία

Τελευταία διορία για κατάπαυση του πυρός στη Συρία

Ο Κόφι Άναν, ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία, περιμένει πλήρη κατάπαυση του πυρός μέσα σε 48 ώρες μετά τις 10 Απριλίου.

“Αυτό που περιμένουμε στις 10 Απριλιου είναι η συριακή κυβέρνηση να έχει τελειώσει την αποχώρηση των στρατευμάτων” από τα πληθυσμιακά κέντρα, δήλωσε ο εκπρόσωπος Άχμαντ Φάουζι. “Και από τη στιγμή αυτή αρχίζει μια περίοδος 48 ωρών, στη διάρκεια της οποίας θα υπαρξει πλήρης διακοπή όλων των μορφών βίας από όλα τα μέρη, δηλαδή από τη συριακή κυβέρνηση και από τη συριακή αντιπολίτευση”.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε επίσης ότι οι Σύροι “λένε πως έχουν αρχίσει να αποσύρουν στρατεύματα από ορισμένες ζώνες”, συγκεκριμένα τις περιοχές Ντεράα, Ιντλίμπ και Ζαμπαντάνι. “Ελέγχουμε” αυτές τις ενδείξεις, πρόσθεσε μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου.

Ο Φάουζι είπε ακόμη πως ζητείται από τα μέλη του ΟΗΕ να παράσχουν στρατεύματα για μια αποστολή παρακολούθησης της εκεχειρίας, τα οποία θα αναπτυχθούν στη Συρία μετά τις 10 Απριλίου. Μια πρώτη ομάδα, που εστάλη από τον Άναν, πρόκειται να φθάσει σήμερα σστη Δαμασκό για να αρχίσει να συζητάει την ανάπτυξή τους, για την οποία απαιτείται απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο εκπρόσωπος ανακοίνωσε επίσης πως ο Κόφι Άναν θα μεταβεί στις 11 Απριλίου στην Τεχεράνη. Δεν έκανε γνωστές λεπτομέρειες για το ταξίδι αυτό ούτε για τις συναντήσεις που θα έχει ο Άναν στο Ιράν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η εκτέλεση μιας 17μελους οικογένειας στη Συρία! Ένα εξαιρετικά αποκαλυπτικό αλλά και σκληρό βίντεο

10 Απριλίου θα αποσύρει τον στρατό του ο Άσαντ;

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε