Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 23 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τελευταία στιγμή γλίτωσε το λιντσάρισμα η πρωθυπουργός της Αυστραλίας! - video

Κατερίνα Λάσκαρη |
Τελευταία στιγμή γλίτωσε το λιντσάρισμα η πρωθυπουργός της Αυστραλίας! - video
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 26.01.2012 | 10:36
Πρώτη δημοσίευση: 26.01.2012 | 09:51

Η κα Γκίλαρντ ήταν μαζί με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης σε περιοχή της Καμπέρας για την απονομή μεταλλίων με αφορμή τον εορατσμό της "Ημέρας της Αυστραλίας" που θεωρείται εθνική γιορτή.

Ξαφνικά και οι δυο βρέθηκαν παγιδευμένοι στον χώρο που γινόταν η εκδήλωση από Αβορίγινες που διαμαρτύρονταν για τα δικαιώματά της μειονότητας πλέον των γηγενών της Αυστραλίας.

Οι σωματοφύλακές τους προσπάθησαν να τους απεγκλωβίσουν και τα κατάφεραν 20 λεπτά αργότερα από μια πλαινή πόρτα. Ο τρόμος όμως στα μάτια της πρωθυπουργού ήταν εμφανής και αποτυπώθηκε τόσο σε φωτογραφίες όσο και σε βίντεο. Κατά την φυγάδευσή της μάλιστα η κα Γκίλαρντ "έχασε" και το ένα της παπούτσι.

Οι διαδηλωτές τους ακολούθησαν μέχρι το αυτοκίνητο και κάποιοι τους πρόφτασαν και άρχισαν να χτυπούν τις πόρτες και την οροφή.Οι διαδηλωτές περικύκλωσαν το κτίριο και άρχισαν να φωνάζουν "ντροπή" και "ρατσιστές" εναντίον της πρωθυπουργού και του αρχηγού της αντιπολίτευσης θέλοντας έτσι να θυμίσουν όλα όσα έγιναν στις 27/01/1972 όταν τέσσερις αβορίγινες πήραν μια μεγάλη ομπρέλα και την έστησαν έξω από το κοινοβούλιο θέλοντας έτσι να δείξουν ότι δεν πρέπει να αγνοούνται από τους υπόλοιπους "Αυστραλούς". Η κίνηση αυτή ονομάστηκε ως "Η πρεσβεία των Αβορίγινων".
Κατερίνα Λάσκαρη
Tags:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο