Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 22 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τέλος η βία στο Νταρφούρ;

Τέλος η βία στο Νταρφούρ;
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 20.02.2010 | 19:43
Πρώτη δημοσίευση: 20.02.2010 | 19:34

Η κυβέρνηση και η ανταρτική οργάνωση JEM υπέγραψαν συμφωνία που θα βοηθήσει στον τερματισμό της σύγκρουσης στο Νταρφούρ.

Ο σουδανός πρόεδρος Όμαρ Χάσαν αλ Μπασίρ ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του υπέγραψε συμφωνία με την κύρια ανταρτική οργάνωση του Νταρφούρ "Κίνημα για τη Δικαιοσύνη και την Ισότητα" (JEM), η οποία θα βοηθήσει, σύμφωνα με τον ίδιο, στον τερματισμό του πολέμου στην περιοχή αυτή του δυτικού Σουδάν.  Ο σουδανός πρόεδρος δεν διευκρίνισε περαιτέρω σχετικά με το περιεχόμενο της συμφωνίας.

    Η σουδανική κυβέρνηση και η JEM συμφώνησαν στο Τσαντ για κατάπαυση του πυρός και υπέγραψαν συμφωνία που θέτει το πλαίσιο για τη διεξαγωγή άμεσων ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων, ανακοίνωσε παράλληλα η ανταρτική αυτή οργάνωση.

    Η τελική υπογραφή της συμφωνίας αναμένεται να γίνει την Τρίτη στην Ντόχα παρουσία κυρίως του σουδανού προέδρου και του ομολόγου του του Τσαντ Ιντρίς Ντεμπί, ο οποίος διευκόλυνε την προσέγγιση μεταξύ της κυβέρνησης του Χαρτούμ και των ανταρτών.

    Από τη σύγκρουση στο Νταρφούρ έχουν χάσει τη ζωή τους 300.000 άνθρωποι από το 2003, σύμφωνα με τον ΟΗΕ --10.000 σύμφωνα με το Χαρτούμ-- και έχουν εκτοπιστεί 2,7 εκατομμύρια.

   

   


   Διαδώστε αυτό το άρθρο