Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Τέλος στο γυμνό στην ιταλική… τηλεόραση!

Τέλος στο γυμνό στην ιταλική… τηλεόραση!
Μπορεί η ιταλική τηλεόραση να αντέξει χωρίς τις γυμνές καλλονές; Κι όμως θα πρέπει. Μια νέα εποχή φαίνεται πως εγκαινιάζει η ιταλική τηλεόραση, επιχειρώντας να αποβάλει τον σεξισµό που την έχει στιγματίσει.

 

Η κυβέρνηση αποφάσισε τη συγκρότηση µιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, η οποία θα έχει ως στόχο τη διασφάλιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και την ορθή προβολή του γυναικείου φύλου. Εάν, λόγου χάριν, η RΑΙ προβάλλει θηλυκά στερεότυπα ή γυναικείο γυµνό, η επιτροπή θα έχει τη δικαιοδοσία να επιβάλει κυρώσεις στους υπευθύνους του προγράµµατος.
 
Ίσως λοιπόν έφθασε η ώρα, οι επί δεκαετίες αγώνες για την αξιοπρεπή εκπροσώπηση των γυναικών να δικαιωθούν. Για επανάσταση έκανε λόγο η Τζιοβάνα Μελάντρι, βουλευτής του Δηµοκρατικού Κόµµατος και µέλος της επιτροπής, διευκρινίζοντας όµως πως είναι μακρύς ο δρόμος για την αναμόρφωση της ιταλικής τηλεόρασης.
 
Ωστόσο, δεν λείπουν και οι αντίθετες φωνές που υποστηρίζουν πως έστω και αν η RΑΙ αλλάξει σελίδα, είναι σχεδόν απίθανο να συµβεί το ίδιο και µε την υπόλοιπη µισή ιταλική τηλεόραση, ιδιοκτησίας του τηλεοπτικού µεγιστάνα Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε