Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Τέλος στον «πόλεμο» των Μπετανκούρ

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Συνθήκη… συμφιλίωσης υπέγραψαν η κληρονόμος της αυτοκρατορίας της L’Oreal, Λιλιάν Μπετανκούρ και η κόρη της Φρανσουάζ.

Αφού αναστάτωσαν ολόκληρη τη Γαλλία, Λιλιάν και Φρανσουάζ Μπετανκούρ αποφάσισαν να τερματίσουν τον πόλεμο που είχε ξεσπάσει μεταξύ τους και να θέσουν τέλος στη δικαστική διαμάχη που έγινε… πρωτοσέλιδο ακόμη και στα διεθνή ΜΜΕ.

Μέχρι βέβαια να συμφιλιωθούν οι δυο γυναίκες, η διαμάχη τους πήρε διαστάσεις και εξελίχθηκε σε πολιτικό σκάνδαλο, με την εμπλοκή του πρώην υπουργού Εργασίας, Ερικ Βερτ, ο οποίος κατηγορήθηκε για χρηματισμό. Στην υπόθεση ενεπλάκη ακόμη και ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Νικολά Σαρκοζί, που μέσω του Βερτ, φέρεται να έλαβε χρήματα από τη Λιλιάν Μπετανκούρ για την προεκλογική του εκστρατεία το 2007.

«Η Λιλιάν και η Φρανσουάζ, όπως ήλπιζαν, συμφιλιώθηκαν και συμφώνησαν να θέσουν τέλος σε κάθε πολεμική», δήλωσε ο Ολιβιέ Μετζνέρ, δικηγόρος της Φρανσουάζ. «Η Φρανσουάζ Μπετανκούρ-Μεγέρς θα παύσει όλες τις δικαστικές διώξεις που έχει ασκήσει», προσέθεσε.

Η Φρανσουάζ Μπετανκούρ-Μεγέρς είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά του φωτογράφου Φρανσουά-Μαρί Μπανιέ, τον οποίο κατηγορούσε ότι καταχράστηκε την αδυναμία της 88χρονης μητέρας της για να εξασφαλίσει σχεδόν ένα δισεκατομμύριο ευρώ σε δωρεές.

Ζητούσε επίσης να τεθεί υπό κηδεμονία η μητέρα της και πιο πλούσια γυναίκα της Γαλλίας, η οποία σύμφωνα με την ίδια ήταν καταβεβλημένη σε τέτοιο σημείο ώστε να σπαταλά την περιουσία της που υπολογίζεται σε 17 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Σε αντιστάθμισμα ενός αριθμού δεσμεύσεων που ανέλαβε ο Φρανσουά-Μαρί Μπανιέ, σύμφωνα με τις επιθυμίες της Λιλιάν Μπετανκούρ, η Φρανσουάζ Μπετανκούρ-Μεγέρς θα παραιτηθεί των διώξεων κατά του φωτογράφου», εξήγησε ο Μετζνέρ.

Η υπόθεση αυτή ξέφυγε αιφνιδίως από το οικογενειακό πλαίσιο τον Ιούνιο, όταν αποκαλύφθηκαν στον Τύπο υποκλοπές συνομιλιών στην οικία της Λιλιάν Μπετανκούρ που είχαν στόχο να καταδείξουν την ευαίσθητη ψυχολογική της κατάσταση.

Βάσει των ηχογραφήσεων αυτών, ο πρώην υπουργός Εργασίας Ερίκ Βερτ κατηγορήθηκε για σύγκρουση συμφερόντων και για παράνομη πολιτική χρηματοδότηση. Σημειωτέον ότι ο Βερτ «θυσιάστηκε» στον πρόσφατο κυβερνητικό ανασχηματισμό που έκανε ο Νικολά Σαρκοζί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε