Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Τέλος του έτους η απόφαση της Κομισιόν για τους αυτοκινητόδρομους

Τέλος του έτους η απόφαση της Κομισιόν για τους αυτοκινητόδρομους

Αυτό που περιμένει τώρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι να υποβληθεί επίσημο αίτημα από την ελληνική κυβέρνηση για κονδύλια ύψους 1,4 δισ. ευρώ.

Μέσα στις επόμενες δύο ημέρες αναμένει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το επίσημο αίτημα της Αθήνας για τη διάθεση 1,4 δισ. ευρώ για τους αυτοκινητοδρόμους.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν, ο οποίος τόνισε ότι η σχετικά απόφαση θα ληφθεί από την Επιτροπή έως το τέλος του έτους.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Γ. Χαν δήλωσε ότι στο θέμα των τεσσάρων μεγάλων αυτοκινητοδρόμων «έχουμε σημειώσει ικανοποιητική πρόοδο», σε ένα ζήτημα στο οποίο εμπλέκονται αρκετές υπηρεσίες της Επιτροπής, με ευθύνη για τις κρατικές ενισχύσεις και τον ανταγωνισμό.

Όπως είπε ο Ευρωπαίος επίτροπος, όλα είναι έτοιμα, αλλά πρέπει τώρα η ελληνική κυβέρνηση να καταθέσει συγκεκριμένο αίτημα για την τροποποίηση των προγραμμάτων, ώστε να αντληθούν οι πόροι που είναι αναγκαίοι για την υλοποίηση των έργων.

Το ποσό των 1,4 δισ. ευρώ που απαιτείται, είναι διαθέσιμο επί της αρχής, αλλά το ζητούμενο είναι από πού και πώς θα προβλεφθούν αυτά τα κονδύλια, σημείωσε.

«Αναμένω πολύ σύντομα, το επόμενο διήμερο, την υποβολή του αιτήματος ώστε να ληφθούν έως το τέλος του έτους, oι απαραίτητες αποφάσεις από την Επιτροπή», δήλωσε ο Γ. Χαν, ο οποίος κατέληξε λέγοντας ότι «είμαστε σε καλό δρόμο, όλα θα πάνε καλά».

Διαβάστε

Μέτρα κατά της Gazprom θα πάρει η Κομισιόν

Νέα προκήρυξη για την πλήρωση 44 θέσεων Εθνικών Εμπειρογνωμόνων στην ΕΕ

Οι προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε. και το κόστος της

Τα.. μασάει η Κομισιόν: Δεν ξέρουμε πότε θα επιστρέψει η Τρόικα στην Αθήνα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε