Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Τεράστια οικολογική καταστροφή στ’ ανοιχτά του Μουμπάι από σύγκρουση πλοίων

 Η ακτοφυλακή της Ινδίας προσπαθεί σήμερα να περιορίσει το πετρέλαιο που διαρρέει από ένα δεξαμενόπλοιο το οποίο

συγκρούστηκε το Σάββατο με ένα άλλο δεξαμενόπλοιο στα ανοιχτά του Μουμπάι, προκαλώντας φόβους για περιβαλλοντική καταστροφή.

    Το MSC Chitra, με σημαία Παναμά, απέπλεε το Σάββατο από το λιμάνι του Μουμπάι όταν συγκρούστηκε με το MV Khalijia-III, επίσης με σημαία Παναμά, που έκανε ελιγμούς μέσα στο λιμάνι.

    Μετά τη σύγκρουση άρχισε να διαρρέει πετρέλαιο απο το MSC Chitra, το οποίο βυθίζεται σε απόσταση 5 ναυτικών μιλίων από την ακτή. Τουλάχιστον 200 από τους κλωβούς μεταφοράς αγαθών που μετέφερε έχουν πέσει στη θάλασσα, ενώ κάποιοι από αυτούς περιείχαν πετρέλαιο, ντίζελ και επικίνδυνα χημικά, σύμφωνα με το ινδικό τηλεοπτικό δίκτυο NDTV, το οποίο επικαλείται αξιωματούχους του λιμενικού της Μουμπάι.

    Ενας εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Άμυνας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η θέση του πλοίου είναι “επικίνδυνη”, ενώ πρόσθεσε: “Είναι δύσκολο να πάμε στο πλοίο για να εντοπίσουμε από πού προέρχεται η διαρροή”.

  Ο ινδός πρωθυπουργός Μανμοχάν Σινγκ ζήτησε έκθεση για το συμβάν από τον υπουργό Ναυτιλίας και Περιβάλλοντος Τζαϊράμ Ραμές, ενώ δήλωσε στο κοινοβούλιο ότι έγινε δικαστική προσφυγή κατά των ιδιοκτητών των δεξαμενόπλοιων, όπως μετέδωσε το πρακτορείο PTI.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε