Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τεράστια πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία από τις ΗΠΑ

Τεράστια πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία από τις ΗΠΑ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 21.10.2010 | 00:25

Η παράδοση των αεροσκαφών θα γίνει σε χρονικό διάστημα 15-20 ετών.

Η αμερικανική κυβέρνηση ενημέρωσε σήμερα το Κογκρέσο για μια "σημαντική" πώληση στρατιωτικών αεροπλάνων και ελικοπτέρων στη Σαουδική Αραβία, η οποία μπορεί να φθάσει τα 60 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής διπλωματίας.

Το σχέδιο προβλέπει να επιτραπεί η πώληση δεκάδων καταδιωκτικών- βομβαρδιστικών αεροσκαφών F-15 και τριών τύπων ελικοπτέρων (Apache, Black Hawk και Little Bird)", δήλωσε ο Αντριου Σαπίρο, υφυπουργός αρμόδιος για τις Πολιτικο-Στρατιωτικές Υποθέσεις.

Ο ίδος διευκρίνισε ότι η πώληση αυτή "δεν θα πρέπει να υπερβεί τα 60 δισεκατομμύρια", και θα είναι, σε περίπτωση που υλοποιηθεί το σύνολο της σύμβασης, η μεγαλύτερη πώληση όπλων που έχουν κάνει μέχρι σήμερα οι ΗΠΑ.

Η συμφωνία προβλέπει κυρίως την πώληση 84 καινούργιων F-15 και την αναβάθμιση 79 άλλων.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Φίλιπ Κρόουλι, είχε δικαιολογήσει τον Σεπτέμβριο τη στρατιωτική συνεργασία με το Ριάντ "λογω των εύλογων ανησυχιών που η Σαουδική Αραβία και οι άλλες χώρες έχουν για την ανάδυση του Ιράν".

Το Κογκρέσο έχει την ευκαιρία να τροποποιήσει και να καθυστερήσει τη συμφωνία αυτή. Ο κ. Σαπίρο, δήλωσε ότι δεν αναμένει μια αντίθεση του Ισραήλ στην πώληση αυτή.   Διαδώστε αυτό το άρθρο