Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Τερέζα Μέι: Tο Brexit δεν θα είναι εύκολο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι παραδέχτηκε σήμερα ότι οι συνομιλίες για το “διαζύγιο” με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι δύσκολες, αντιδρώντας στη “σκληρή” στάση που τηρούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες ενόψει των διαπραγματεύσεων για το Brexit.

Στη σύνοδο κορυφής του Σαββάτου, οι ηγέτες των 27 χωρών-μελών της ΕΕ προειδοποίησαν το Λονδίνο να μην έχει “την αυταπάτη” ότι θα εξασφαλίσει γρήγορα μια νέα σχέση με τις Βρυξέλλες ώστε να διατηρήσει την πρόσβασή του στις ευρωπαϊκές αγορές.

“Αυτό δείχνει, και κάποια από τα άλλα σχόλια που ακούσαμε από Ευρωπαίους ηγέτες δείχνουν, ότι θα υπάρξουν στιγμές που αυτές οι διαπραγματεύσεις θα είναι σκληρές”, είπε η Βρετανίδα πρωθυπουργός μιλώντας στο BBC.

Η Μέι επανέλαβε επίσης την πάγια θέση της ότι θα είναι έτοιμη να αποχωρήσει από τις συνομιλίες για την έξοδο από την ΕΕ ακόμη και χωρίς να υπάρξει συμφωνία στην περίπτωση δεν της αρέσουν οι προτάσεις των Βρυξελλών.

Εξάλλου, σε άλλη συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι ITV, αναφερόμενη στο οικονομικό πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 8ης Ιουνίου, διαβεβαίωσε ότι δεν θα αυξήσει τον ΦΠΑ, και γενικότερα ούτε τους φόρους που πληρώνουν οι Βρετανοί πολίτες, εφόσον οι Συντηρητικοί κερδίσουν αυτές τις εκλογές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε