Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Τέρμα τα κουπόνια στους ιταλούς δημοσίους υπαλλήλους

Τέρμα τα κουπόνια στους ιταλούς δημοσίους υπαλλήλους

«Η κυβέρνηση της Ρώμης, ετοιμάζεται να μειώσει τα κουπόνια με τα οποία οι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να γευματίζουν σε εστιατόρια και καφέ- μπαρ, λόγω της οικονομικής κρίσης», αναφέρει σήμερα η εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα.

Πιο αναλυτικά, η Κορριέρε αναφέρει ότι από τη σημερινή αξία, που κυμαίνεται μεταξύ επτά και οκτώ ευρώ, τα συγκεκριμένα κουπόνια πρόκειται, πιθανότατα, να πέσουν στα 5,5 ευρώ. Με τον τρόπο αυτόν, το ιταλικό δημόσιο θα μπορούσε να εξοικονομήσει γύρω στα δέκα εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο και έτσι ενδεχομένως, θα μπορούσε να αποφευχθεί η προγραμματισμένη αύξηση του φόρου προστιθέμενης αξίας από το 21% στο 23%, τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Η διαφαινόμενη αυτή νέα μείωση των δαπανών, όμως, προκάλεσε ήδη την αντίδραση των εμπορικών ενώσεων. «Αν οι προθέσεις αυτές βρουν εφαρμογή, θα γυρίσουμε στα επίπεδα δαπανών του 1997 και θα στερηθούν πολύτιμο εισόδημα -το καθημερινό ψωμί, ουσιαστικά- χιλιάδες εργαζόμενοι σε καφέ, σελφ σέρβις, φθηνά εστιατόρια», υποστηρίζουν οι ενώσεις Αnseb και Fipe.

Πολλοί σχολιαστές, τονίζουν, επίσης, ότι οι αρνητικές επιπτώσεις για την οικονομία θα μπορούσαν να είναι πολύ ευρύτερες, από τη στιγμή που μεγάλος αριθμός οικογενειών, χρησιμοποιεί τα κουπόνια αυτά, για να ψωνίζει σε σούπερ μάρκετ, καλύπτοντας μέρος του τελικού λογαριασμού.

Κάθε χρόνο, τέλος, τα κουπόνια των Ιταλών δημοσίων υπαλλήλων, εγγυώνται στα ταμεία του υπουργείου Οικονομικών της Ιταλίας, υπό τη μορφή φοροεισπράξεων, 438 εκατομμύρια ευρώ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε