Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λίγα Σύννεφα 13 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τέρμα το “σερφάρισμα” στο ίντερνετ για τους δημοσίους υπαλλήλους

Τέρμα το “σερφάρισμα” στο ίντερνετ για τους δημοσίους υπαλλήλους
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 03.07.2012 | 09:50
Πρώτη δημοσίευση: 03.07.2012 | 09:45

Το κυπριακό δημόσιο βάζει...φρένο στους υπαλλήλους του δημοσίου που σερφάρουν άσκοπα στο ίντερνετ, μπλοκάροντας τις ιστοσελίδες για να δουλέψουν όπως πρέπει..

Τί κοινό μπορεί να έχουν, υπό προϋποθέσεις, οι ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου, αθλητικού περιεχομένου και οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης (facebook) κ.λπ.; Τίποτε εκτός αν πρόκειται για τον δημόσιο τομέα, όπου οι τρεις πιο πάνω κατηγορίες ιστοσελίδων είναι κομμένες για τους δημόσιους υπαλλήλους. Παράλληλα, οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν μπορούν να «κατεβάσουν» βίντεο, ταινίες ή μουσική.

Ωστόσο, ο διευθυντής του Τμήματος Υπηρεσιών Πληροφορικής του Υπουργείου Οικονομικών, Κώστας Αγρότης, αναφέρει, πως αν υπάρχουν Τμήματα τα οποία έχουν DSL σύνδεση τα οποία είναι αγορασμένα από τη CYTA και αποκτούν πρόσβαση με Wi-Fi κ.λπ., δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο δημόσιοι υπάλληλοι να αποκτούν πρόσβαση σε όλες τις ιστοσελίδες.

Πάντως, οι υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών θα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο και προφανώς σε όλες τις ιστοσελίδες όταν εγκατασταθεί συστήμα Wi-Fi. Το σύστημα θα εγκατασταθεί για να εξυπηρετούνται οι πολίτες που προσέρχονται στο Υπουργείο για διάφορες δουλειές.

Όπως εξήγησε ο κ. Αγρότης, αυτό εφαρμόζεται στο δημόσιο πολλών χωρών. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο δημόσιος υπάλληλος θα χρησιμοποιεί το σύστημα για να ασχολείται και με οτιδήποτε άλλο πέραν της δουλειάς του, επισημαίνει ο κ. Αγρότης. Εναπόκειται στο πόσο ευσυνείδητος είναι κάθε δημόσιος υπάλληλος.

Ωστόσο, μέχρι να επιτευχθεί η ευσυνειδησία των πάντων, ο κ Αγρότης υποδεικνύει πως ο κάθε διευθυντής Τμήματος πρέπει να ελέγχει, μέσω των συνεργατών του, τους υπαλλήλους του Τμήματος.

Ο κ. Αγρότης ανέφερε ότι κεντρικά, μπορεί να ελεγχθούν τα πάντα αλλά επειδή υπάρχει θέμα προσωπικών δεδομένων, η αρμόδια υπηρεσία δεν επεμβαίνει στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του κάθε υπαλλήλου. Ο δημόσιος υπάλληλος πρέπει να χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο μόνο στο πλαίσιο άσκησης της επαγγελματικής του δραστηριότητας, είπε ο κ. Αγρότης, ο οποίος πρόσθεσε πως εξαιρούνται η Αστυνομία και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Σε παρατήρηση ότι τώρα το καλοκαίρι πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι κλείνουν από το Διαδίκτυο τα αεροπορικά εισιτήρια ή αναζητούν ξενοδοχεία για τις διακοπές τους, ο κ. Αγρότης υπέδειξε, πως αν δεν υπήρχε το Διαδίκτυο, κάποιοι θα έκαναν το ίδιο πράγμα χρησιμοποιώντας το υπηρεσιακό τους τηλέφωνο και τον χρόνο της εργασίας τους. Το να αναζητήσει κάποιος για λίγη ώρα τα πιο πάνω δεν είναι έγκλημα αλλά υπάρχει πρόβλημα όταν κάποιος ασχοληθεί με τις ώρες για να οργανώσει τις διακοπές του.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι περισσότερες αντιδράσεις, εντός και εκτός δημόσιας υπηρεσίας, προκλήθηκαν όταν κόπηκε η πρόσβαση τις αθλητικές ιστοσελίδες.Tags: FACEBOOK


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Το Facebook θέλει να “μπει” στο μυαλό μας Το Facebook θέλει να “μπει” στο μυαλό μας
  2. Το Facebook ετοιμάζει μεγάλες αλλαγές! Το Facebook ετοιμάζει μεγάλες αλλαγές!
  3. Αλλαγές στο Facebook μετά την live δολοφονία ηλικιωμένου! Αλλαγές στο Facebook μετά την live δολοφονία ηλικιωμένου!
  4. Νεκρός ο εν ψυχρώ εκτελεστής του Κλίβελαντ! Αυτοκτόνησε μετά από καταδίωξη Νεκρός ο εν ψυχρώ εκτελεστής του Κλίβελαντ! Αυτοκτόνησε μετά από καταδίωξη
  5. 50.000 δολάρια για το  κεφάλι  του ψυχρού εκτελεστή! Ανέβασε δολοφονία στο facebook [vids] 50.000 δολάρια για το "κεφάλι" του ψυχρού εκτελεστή! Ανέβασε δολοφονία στο facebook [vids]
  6. Το Facebook ξεκινάει να κλείνει τα ψεύτικα προφίλ! Το Facebook ξεκινάει να κλείνει τα ψεύτικα προφίλ!