Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Τέσσερα τα πιθανά αίτια της αεροπορικής τραγωδίας οπού σκοτώθηκε ο Κατσίνσκι

Τέσσερα τα πιθανά αίτια της αεροπορικής τραγωδίας οπού σκοτώθηκε ο Κατσίνσκι

Στο δυστύχημα που έγινε στη Ρωσία τον Απρίλιο σκοτώθηκαν άλλα 95 άτομα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας το ατύχημα μπορεί να οφείλεται είτε σε “βλάβη του αεροσκάφους”, είτε “στις ενέργειες του πληρώματος”, είτε “σε κακή οργάνωση ή προετοιμασία της πτήσης”, είτε “σε πράξεις τρίτων ανθρώπων”. 

Αυτή η τελευταία πιθανότητα περιλαμβάνει “μία τρομοκρατική ενέργεια, προτάσεις ή πιέσεις προς το πλήρωμα”, εξηγεί η ανακοίνωση της εισαγγελίας. 

Τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης έχουν συχνά κάνει αναφορά στην πιθανότητα οι πιλότοι να υπέστησαν πιέσεις από την αντιπροσωπεία της Πολωνίας που επέβαινε στο αεροπλάνο για να το προσγειώσουν παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες. 

Όσον αφορά την τέταρτη πιθανότητα “καμία από τις ενδείξεις που έχουμε συλλέξει μέχρι στιγμής δεν την επιβεβαιώνει, όμως θα ήταν πρόωρο να την αποκλείσουμε σε αυτό το στάδιο της έρευνας”, επισημαίνει η εισαγγελία. 

Η εισαγγελία επισημαίνει επίσης ότι από τα έγγραφα που έχουν συλλεχθεί μέχρι στιγμής το αεροπλάνο ήταν τη στιγμή της απογείωσής του από τη Βαρσοβία σε καλή τεχνική κατάσταση. 

“Είναι επίσης πρόωρο να καταλήξουμε (ότι το δυστύχημα οφείλεται) σε λάθος του πληρώματος, ή σε κακή οργάνωση της πτήσης”, προσθέτει το κείμενο. 

Η εισαγγελία της Πολωνίας έχει ανοίξει έρευνα για το δυστύχημα, ανεξάρτητη από αυτή που διεξάγεται στη Ρωσία, όμως συνεργάζεται στενά με τις ρωσικές αρχές. 

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε