Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Τέσσερις εκρήξεις συγκλόνισαν την Τρίπολη – Σφαγή στη Μιζράτα καταγγέλουν κάτοικοι

Τουλάχιστον τέσσερις δυνατές εκρήξεις συγκλόνισαν το κέντρο της Λιβυκής πρωτεύουσας λίγη ώρα πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής, σύμφωνα με το πρακτορειο Reuters.

Οι δημοσιογράφοι του πρακτορείου, που βρίσκονταν στο κέντρο της Τρίπολης αναφέρουν ότι η λάμψη από μία από τις τέσσερις εκρήξεις, φώτισε τον ουρανό στο νότιο τμήμα της πόλης.

Την ίδια ωρα σύμφωνα με μέλος των αντικαθεστωτικών, οι μάχες ανάμεσα στις δυνάμεις του Καντάφι και των εξεγερμένων σταμάτησαν το βράδυ της Κυριακής. Οπως είπε ο ίδιος, οι δυνάμεις του καθεστώτος ελέγχουν “μόνο μία μικρή περιοχή στην πόλη και λίγους δρόμους “, στη δυτική πλευρά της. “Το 99% της πόλης βρίσκεται υπό τον έλεγχό μας “, τόνισε.

Νωρίτερα κάτοικοι της πόλης με τηλεφωνήματα σε ειδησεογραφικά πρακτορεία είχαν καταγγείλει πραγματική σφαγή εν ψυχρώ, από τις δυνάμεις του Καντάφι, που στην προσπάθειά τους να προωθηθούν μέσα στην πόλη, από δυτικά, δεν δίστασαν να ανοίξουν πυρ αδιακρίτως κατά των κατοίκων. Όπως υποστηρίζουν οι εξεγερμένοι κάτοικοι της Μιζουράτα, υπάρχουν τουλάχιστον 8 νεκροί και 24 τραυματίες, οι περισσότεροι εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση, με βαριά τραύματα από πυροβόλα όπλα, ενώ κάποιοι έχουν ακρωτηριασθεί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε