Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Τέσσερις νεκροί από τις πλημμύρες στη Ρωσία

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Νύχτα τραγωδίας στη νότια επαρχία Κρασνοντάρ της Ρωσίας, όπου ακόμη τέσσερις άνθρωποι πνίγηκαν, ενώ άλλοι 1500 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Στην ίδια περιοχή, τον Ιούλιο, έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες 171 άνθρωποι.

Η έντονη βροχόπτωση στη διάρκεια της νύχτας προκάλεσε την υπερχείλιση ενός ποταμού με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν 600 σπίτια στην πόλη Ναβαμιχάιλοφσκι και να διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε μια γειτονική πόλη, ανέφερε το υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος είχε επικριθεί στο παρελθόν για την καθυστερημένη αντίδρασή του σε καταστροφές, κάλεσε τους αξιωματούχους των υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να βοηθήσουν τους πληγέντες.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Κρασνοντάρ Αλεξάντερ Τκάτσεφ αναφέρει σε ανακοίνωσή ότι η απομάκρυνση των πολιτών που κινδύνευαν ήταν έγκαιρη και ότι ένα σύστημα προειδοποίησης λειτούργησε αποτελεσματικά.

Οι αρχές επικρίθηκαν για την έλλειψη προετοιμασίας και την καθυστερημένη αντίδρασή τους στις πλημμύρες της 7ης Ιουλίου οι οποίες είχαν προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στην πόλη Κριμσκ. Αρκετοί αξιωματούχοι καθαιρέθηκαν και τέθηκαν υπό κράτηση μετά από την καταστροφή εκείνη.

Οι κάτοικοι της ορεινής πόλης, η οποία είχε 57.000 κατοίκους, κατελήφθησαν εξαπίνης όταν το νερό ξαφνικά και απροειδοποίητα μπήκε στα σπίτια τους και είχαν ελάχιστο χρόνο να φύγουν για να σωθούν.

Ο Πούτιν επισκέφθηκε τρεις φορές την περιοχή μετά τις πλημμύρες του Ιουλίου διαβεβαιώνοντας τους πολίτες ότι θα αποκτήσουν νέα σπίτια ή ότι τα δικά τους θα επισκευαστούν.

Κατηγόρησε για αμέλεια τοπικούς αξιωματούχους, αφού ερευνητές κατήγγειλαν ότι μόλις 52 κάτοικοι της Κριμσκ έλαβαν επίσημη προειδοποίηση για την επικείμενη πλημμύρα.

Ο Ρώσος πρόεδρος αντιμετώπισε το μεγαλύτερο κύμα διαδηλώσεων εναντίον της διακυβέρνησής του το χειμώνα. Ωστόσο το κίνημα της αντιπολίτευσης δρα κυρίως στις μεγάλες πόλεις και ο πρόεδρος επ’ ουδενί θέλει να εξαπλωθεί στην επαρχία, όπου διατηρεί ακόμα ευρεία υποστήριξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φονικός τυφώνας στο Βιετνάμ

Βυθισμένο το 80% της Μανίλα από τις φονικές πλημμύρες!

Η “Οργή του Θεού” άφησε 68 νεκρούς

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε