Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν

Τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν

Δύο Βρετανοί και δύο Αμερικανοί, σκοτώθηκαν σε βομβιστικές επιθέσεις που φέρουν το στίγμα των ταλιμπάν, ανακοίνωσαν το ΝΑΤΟ και οι βρετανικές αρχές.

Οι τέσσερις στρατιώτες ακοτώθηκαν σε τρεις ξεχωριστές επιθέσεις με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, ο τρόπος λειτουργίας που προτιμούν οι ταλιμπάν.

Στην πρώτη περίπτωση, ένας ναύτης της 40ής μονάδας καταδρομών του βασιλικού ναυτικού, σκοτώθηκε από έκρηξη, ενώ περιπολούσε πεζή με Αμερικανούς και Αφγανούς στρατιώτες στην περιοχή Σανγκίν, προπύργιο των ταλιμπάν και ζώνη φονικών συγκρούσεων της επαρχίας Χελμάντ.

Σήμερα το πρωί, ένα μέλος των βασιλικών δραγόνων σκοτώθηκε από έκρηξη στην περιοχή Ναχρ-ε-Σαράτζ, επίσης στη Χελμάντ, στη διάρκεια πεζής αναγνωριστικής αποστολής.

Από αμερικανικής πλευράς, ένας από τους δύο στρατιώτες σκοτώθηκε στο νότιο, ο άλλος στο ανατολικό Αφγανιστάν, δήλωσε εκπρόσωπος της Isaf.

Με τους θανάτους αυτούς ο αριθμός των βρετανικών απωλειών στη χώρα, μετά την εισβολή των συμμάχων το 2001 ανέρχεται σε 320. Περίπου το ένα τρίτο συνέβησαν στην επαρχία Σανγκίν, από την οποία οι βρετανικές δυνάμεις έχουν ανακοινώσει την αποχώρησή τους έως το τέλος του έτους και την αντικατάστασή τους από τους Αμερικανούς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε