Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Τεταμένη η κατάσταση στα σύνορα των Σκοπίων

Τεταμένη η κατάσταση στα σύνορα των Σκοπίων

Η ποσότητα οπλισμού που βρέθηκε στο φορτηγάκι είναι γιουγκοσλαβικής προέλευσης και κατασχέθηκε από την αστυνομία.

Η αστυνομία της ΠΓΔΜ ανέφερε ότι τα τέσσερα άτομα, που σκοτώθηκαν κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομική περίπολο, τις πρώτες πρωϊνές ώρες, έξω από το χωριό Ράντουσα, κοντά στα σύνορα με το Κόσοβο, ήταν λαθρέμποροι όπλων.

Σύμφωνα με την υπουργό Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, Γκορντάνα Γιανκoύλοφσκα, αστυνομική περίπολος, που είχε πληροφορίες για κινήσεις ατόμων που μετέφεραν όπλα, προσπάθησε να σταματήσει μικρό φορτηγό γεμάτο με παράνομο οπλισμό.

Τα τέσσερα άτομα που επέβαιναν στο φορτηγάκι άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών και εκείνοι ανταπέδωσαν. Από την ανταλλαγή των πυρών σκοτώθηκαν οι τέσσερις επιβαίνοντες στο φορτηγάκι. Οι δύο από αυτούς ήταν πολίτες της ΠΓΔΜ, γνωστοί στην αστυνομία για το εγκληματικό τους παρελθόν, ενώ ένας ήταν πολίτης του Κοσόβου. Η ταυτότητα του τέταρτου νεκρού του επεισοδίου δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί. Δεν υπάρξαν θύματα από την μεριά της αστυνομίας. 

Η κ. Γιανκούλοφσκα σημείωσε ότι η εξάρθρωση της ομάδας αυτής των λαθρεμπόρων όπλων, όπως και η ανακάλυψη τεσσάρων κρύπτεων με μεγάλη ποσότητα οπλισμού πριν δύο εβδομάδες, σε άλλο σημείο κοντά στα σύνορα της ΠΓΔΜ με το Κόσοβο, «αποδεικνύουν ότι η αστυνομία ενεργεί αποτελεσματικά και δεν συντρέχει λόγος για ανησυχία μεταξύ των πολιτών της ΠΓΔΜ σχετικά με την κατάσταση ασφαλείας στη χώρα».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε