Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Τη Δεύτερα η απόφαση για τη δίωξη Καντάφι

ΦΩΤΟ REUTERS

Το αν τελικά θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης κατά του Μουαμάρ Καντάφι θα γίνει γνωστό την προσεχή Δεύτερα, ανακοίνωσε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Ο εισαγγελέας του ΔΠΔ Λουίς Μορένο-Οκάμπο έχει ζητήσει την έκδοση εντάλματος σύλληψης του Λίβυου ηγέτη, με την κατηγορία της διάπραξης εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.

“Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου το τμήμα προκαταρκτικών ερευνών του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου θα ανακοινώσει την απόφασή του που αφορά το αίτημα που υποβλήθηκε στις 16 Μαΐου του 2011 για τρία εντάλματα σύλληψης κατά του Μουάμαρ Καντάφι, κατά του Σάιφ Αλ Ισλάμ Καντάφι και κατά του Αμπντάλα Αλ Σενούσι (επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών)”, αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ΔΠΔ.

Ο Μορένο-Οκάμπο που ερευνά το ζήτημα της Λιβύης από τις αρχές Μαΐου δήλωσε ότι ο Καντάφι προσωπικώς παράγγειλε και έλεγξε τις επιθέσεις κατά άοπλων πολιτών. “Ο Καντάφι και ο γιος του καθώς και ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών συνεδρίαζαν με στόχο το σχεδιασμό και την καθοδήγηση αυτών των επιχειρήσεων” σύμφωνα με τον εισαγγελέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέες απειλές Καντάφι: “Τα σπίτια σας θα είναι νόμιμοι στόχοι”

Ο Καντάφι βάζει τους στρατιώτες να βιάζουν τις γυναίκες

Το ‘ριξε στο… σκάκι ο Καντάφι – Δείτε φωτό

Υποψίες για βιασμούς με εντολή Καντάφι

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε