Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Τη Δευτέρα καταθέτει ο Χριστόφιας για την τραγωδία στο Μαρί

Τη Δευτέρα καταθέτει ο Χριστόφιας για την τραγωδία στο Μαρί

Τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της Μονομελούς Ερευνητικής Επιτροπής για την έκρηξη στο στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς στο Μαρί, αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η απόφαση λήφθηκε σε συνεννόηση με το γενικό εισαγγελέα, Πέτρο Κληρίδη.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης είχαν προηγουμένως εκφράσει έντονες ανησυχίες για τη μυστικότητα του πορίσματος, ενώ ο Δημοκρατικός Συναγερμός ανακοίνωσε την πρόθεσή του να καταθέσει πρόταση νόμου για δημοσιοποίηση, γενικά, των πορισμάτων όλων των ανακριτικών επιτροπών.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης, σχολιάζοντας την απόφαση δήλωσε: “ανάγκα και θεοί πείθονται”.

Πάντως, σχολίασε ότι καθυστέρησε η λήψη απόφασης για τη δημοσιοποίηση του πορίσματος, η οποία έγινε μετά την εξαγγελία της πρόθεσης του κόμματός τους για κατάθεση της πρότασης νόμου.

Ο κ. Αναστασιάδης διευκρίνισε ότι η απόφαση της κυβέρνησης δεν διαφοροποιεί την πρόθεση του κόμματός του να καταθέσει την πρόταση νόμου και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα υπερψηφιστεί.

Εξάλλου, ο επικεφαλής της Ερευνητικής Επιτροπής για την έκρηξη στο Μαρί, Πόλυς Πολυβίου, δήλωσε ότι η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για δημοσιοποίηση του πορίσματος ασκεί πρόσθετη πίεση, ώστε αυτό να είναι έτοιμο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και αυτός ο στόχος παραμένει.

Ο κ. Πολυβίου είπε πως ο γενικός εισαγγελέας έκανε σαφές ότι μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος είναι δυνατό να προκύψουν ποινικές διώξεις και πρόσθεσε πως η Επιτροπή δεν θα δεχθεί οτιδήποτε το οποίο θα επηρεάζει τις ποινικές ανακρίσεις που διεξάγονται.

Πρόσθεσε, ότι η κατάθεση του προέδρου Χριστόφια την ερχόμενη Δευτέρα θα αρχίσει νωρίς το πρωί, ενώ για λόγους χώρου θα επιτραπεί μόνο η παρουσία των συγγενών των θυμάτων, των δικηγόρων τους και των δημοσιογράφων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε