Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Τη Δευτέρα ξεκινά η επιχείρηση σωτηρίας

H γεώτρηση για διάνοιξη βοηθητικής σήραγγας που θα φθάσει σε βάθος 700 μέτρων για τη διάσωση των 33 μεταλλωρύχων που έχουν παγιδευτεί κάτω από τη γη στη Χιλή, θα ξεκινήσει τη Δευτέρα τα ξημερώματα.

Ένα γιγαντιαίο γεωτρύπανο που έχει σχεδιαστεί στην Αυστραλία, το Strata 950, “τοποθετείται τώρα στην περιοχή (…) και έχουμε την πρόθεση να αρχίσουμε την Δευτέρα τα ξημερώματα να δουλεύουμε με αυτό το μηχάνημα”, στο Γαλλικό Πρακτορείο ο μηχανικός που θα συντονίσει τις εργασίες, Αντρέ Σουγκαρέτ.

Ο χιλιανός μηχανικός διευκρίνισε ότι η “καμινάδα” (η βοηθητική σήραγγα) που οδηγεί στο καταφύγιο, θα κατέβει έως τα 702 μέτρα σε ευθεία γραμμή, και επιβεβαίωσε ότι η γεώτρηση θα διαρκέσει τρεις έως τέσσερις μήνες.

Η σήραγγα αυτή που θα έχει διάμετρο 66 εκατοστά, θα επιτρέψει να βγουν ένας-ένας οι 33 ανθρακωρύχοι που παραμένουν εγκλωβισμένοι εδώ και 23 ημέρες μετά την καθίζηση του εδάφους και την κατάρρευση των στοών που σημειώθηκε στις 5 Αυγούστου στο ορυχείο χρυσού και χαλκού στο Σαν Χοσέ, που βρίσκεται σε απόσταση 800 χλμ από το Σαντιαγό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε