Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Τι άφησε πίσω του ο τυφώνας Sandy

Τι άφησε πίσω του ο τυφώνας Sandy

Ο αριθμός των θυμάτων από τον κυκλώνα Σάντι στη Νέα Υόρκη επιβαρύνθηκε ακόμη περισσότερο και έχει φθάσει «τουλάχιστον τους 37», όπως ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος της αμερικανικής μεγαλούπολης Μάικλ Μπλούμπεργκ.

«Έχουμε ακόμη μερικούς θανάτους» και ο απολογισμός έχει φθάσει «τουλάχιστον τους 37», δήλωσε ο δήμαρχος σε συνέντευξη Τύπου, ανακοινώνοντας παράλληλα πως οι αρχές θα ξεκινήσουν να μοιράζουν πόσιμο νερό και «έτοιμα γεύματα» στα προάστια εκείνα που παραμένουν ακόμη χωρίς νερό και ηλεκτρικό ρεύμα.

Επίσης θα τοποθετηθούν ειδικές εγκαταστάσεις ώστε οι κάτοικοι να μπορούν να επαναφορτίζουν τα κινητά τηλέφωνα και τους υπολογιστές τους.

Τα σχολεία, ανακοίνωσε ο Μπλούμπεργκ, θα επαναλειτουργήσουν την Δευτέρα, επαναλαμβάνοντας την ευχή να έχει αποκατασταθεί πλήρως η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος για περισσότερους Νεοϋορκέζους έως την Κυριακή. Ο ίδιος δήλωσε πως η προσπάθεια για την πλήρη αποκατάσταση της παροχής ηλεκτρικού θα απαιτήσει πολύ χρόνο.

Συνολικά, 676.000 άνθρωποι παραμένουν δίχως ηλεκτρικό ρεύμα στη Νέα Υόρκη–οι 227.000 από αυτούς κατοικούν στο Μανχάταν, 103.000 στο Κουίνς, 59.000 στο Μπρούκλιν, 83.000 στο Στέιτεν Άιλαντ και 36.000 στο Μπρονξ, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η διαχειρίστρια εταιρεία ConEdison.

Η λειτουργία του υπογείου σιδηροδρόμου στη Νέα Υόρκη έχει αρχίσει σιγά-σιγά να αποκαθίσταται μερικώς, έπειτα από το καταστροφικό διάβα του Σάντι, ανακουφίζοντας έτσι εν μέρει την κυκλοφορία της αμερικανικής μεγαλούπολης, η οποία είχε πάθει ασφυξία χθες από τα αυτοκίνητα.

Επιπλέον έχει επιβληθεί η αναγκαστική συνεπιβίβαση τουλάχιστον τριών ατόμων σε ένα αυτοκίνητο, για όσους πρέπει να μετακινηθούν προς την ίδια διαδρομή μέσω της γέφυρας του Μανχάταν, με την αστυνομία να βρίσκεται επί ποδός από σήμερα το πρωΐ, προκειμένου να τηρηθεί το μέτρο που ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Για σήμερα και αύριο, η κυκλοφορία με τον υπόγειο σιδηρόδρομο θα γίνεται δωρεάν.

Μολαταύτα, ο υπόγειος σιδηρόδρομος δεν κυκλοφορεί πέρα από την 34η οδό, καθώς σε όλο το νότιο Μανχάταν δεν υπάρχει παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Παράλληλα, οι γραμμές του νεοϋρκέζικου μετρό δεν λειτουργούν σε όλο το μήκος τους.

Όπως πρόσθεσε ο Μπλούμπεργκ, 6.800 άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκονται στα κέντρα υποδοχής που άνοιξαν πριν την επέλαση της μεγάλης θεομηνίας το βράδυ της Δευτέρας.

Ο δήμαρχος διευκρίνισε πως η τέλεση του παραδοσιακού Μαραθωνίου της Νέας Υόρκης δεν πρόκειται να μετατοπίσει την παραμικρότερη εστίαση των αρχών της πόλης για την ασφάλειά της και την αποκατάσταση των ζημιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ζωή μετά τον τυφώνα Sandy – Δείτε φωτο

Η Sandy “κατάπιε” την ακτή του Ν.Τζέρσει, άφησε πίσω της τουλάχιστον 48 νεκρούς και οι ζημιές θα ξεπεράσουν τα 50 δις δολάρια

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε