Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Τι γράφουν τα πρωτοσέλιδα για τον Όσκαρ Πιστόριους

Τι γράφουν τα πρωτοσέλιδα για τον Όσκαρ Πιστόριους

Ο θρύλος του παγκόσμιου παραολυμπισμού Όσκαρ Πιστόριους, πρότυπο θάρρους για εκατομμύρια ανθρώπους με αναπηρίες στον κόσμο, τον οποίο ο νοτιοαφρικανικός Τύπος αποκαλεί τώρα “Blade Gunner”, χαρακτηρίζεται ως παρανοϊκός του οποίου η μεγάλη αγάπη για τα όπλα μετατράπηκε σε εμμονή.

Ενώ ο Πιστόριους διέμενε σε μια πολυτελή έπαυλη σε ένα πολύ καλά φυλασσόμενο συγκρότημα κατοικιών στην Πρετόρια που το 2009 χαρακτηρίστηκε ως “το πιο ασφαλές μέρος της Νότιας Αφρικής”, ήταν συνεχώς οπλισμένος όπως πολλοί Νοτιοαφρικανοί εξαιτίας της αυξημένης εγκληματικότητας στη χώρα.

“Το να μαθαίνουμε ότι ο Πιστόριους κατηγορείται για δολοφονία είναι σαν να πληροφορούμεθα ότι ο αρχιεπίσκοπος Ντέσμοντ Τούτου συνελήφθη επειδή έβαλε χέρι στο ταμείο. Είμαστε κατάπληκτοι. Δυσκολευόμαστε ακόμα να το πιστέψουμε”, γράφει η εφημερίδα “The Times”.

“Οι άνδρες τον θαύμαζαν, οι γυναίκες τον λάτρευαν, τα παιδιά με αναπηρίες εμπνέονταν από αυτόν. Ήταν ένα λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση”, προσθέτει η εφημερίδα.

Ωστόσο, η εφημερίδα σπεύδει να προσθέσει ότι ο “Blade Runner”, ο οποίος έκανε “συλλογή” από νεαρές καλλονές (ξανθές) με τις οποίες συχνά καυγάδιζε, είχε ένα ταμπεραμέντο μάλλον διαταραγμένο και παρανοϊκό, ενώ αγαπούσε πολύ τα πυροβόλα όπλα.

Κάποτε είχε κάνει μάθημα σκοποβολής σε έναν δημοσιογράφο της εφημερίδας New York Times, ενώ ένας δημοσιογράφος της βρετανικής Daily Mail που είχε πάει στο σπίτι του για να τού πάρει συνέντευξη εξεπλάγη όταν είδε “μπαστούνια του κρίκετ και του μπέιζ μπολ πίσω από την πόρτα, ένα πιστόλι δίπλα στο κρεβάτι του και ένα αυτόματο όπλο σε ένα παράθυρο”.

Η εφημερίδα Citizen έχει τον τίτλο “Blade Gunner”, αναφορά στο προσωνύμιο “Blade Runner” που έχει αποδοθεί στον Πιστόριους για τις λάμες που φοράει ως προσθετικά μέλη.

Η Daily Sun κάνει ένα λογοπαίγνιο για την μοιραία εκείνη Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με τον τίτλο “Bloody Valentine”.

Η αφρικανική εφημερίδα Beeld, η πρώτη που έδωσε την πληροφορία για το φόνο, αναφέρεται σε προηγούμενο περιστατικό στο οποίο έχει εμπλακεί ο Πιστόριους. Το 2009, ενώ ήταν μαζί με ένα φίλο του, ο οποίος σκότωσε με το αυκονίνητό του έναν πεζό, προσπάθησε να εμποδίσει τους δημοσιογράφους να φωτογραφίσουν το συμβάν, γιατί όπως τούς είπε “εγώ είμαι ο Οσκαρ Πιστόριους”.

Οι εφημερίδες Mail και Guardian αναφέρει πως το θύμα, η Ρέεβα Στέενκαμπ, 30 ετών επισκέφθηκε ένα κατάστημα για να αγοράσει το χαρτί περιτυλίγματος για το δώρο που επρόκειτο να κάνει στον αγαπηγμένο της την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

“Ο φίλος μου αγαπάει πραγματικά τον Άγιο Βαλεντίνο”, είχε πει στην πωλήτρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η στιγμή που ο Πιστόριους ξεσπάει σε λυγμούς – ΦΩΤΟ – Κόσμος

Κρατούμενος μέχρι την Τρίτη ο Πιστόριους – Ξέσπασε σε κλάματα στο δικαστήριο

Έτσι εκτέλεσε την σύντροφό του ο Πιστόριους!

Ο Πιστόριους στο δικαστήριο – Σκέφτονται να μην τον αφήσουν ελεύθερο με εγγύηση

Την Παρασκευή στον Εισαγγελέα ο Όσκαρ Πιστόριους – Κατηγορείται για τη δολοφονία της κοπέλας του – Δείτε ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ

Κατηγορούμενος για την δολοφονία της κοπέλας του ο Πιστόριους – Καυγάδιζαν συχνά, σύμφωνα με την Αστυνομία – Φήμες για αλκοόλ στο αίμα του

Πιστόριους: Πυροβολώ κάποια βράδια που δεν μπορώ να κοιμηθώ!

Ανείπωτη τραγωδία! – Ο Πιστόριους σκότωσε την κοπέλα του που πήγε να του κάνει έκπληξη για του Αγίου Βαλεντίνου

Αυτή ήταν η κοπέλα του Πιστόριους (pics)

Ο Όσκαρ Πιστόριους σκότωσε τη σύντροφό του γιατί νόμισε ότι είναι κλέφτης!

Αυτός είναι ο Όσκαρ Πιστόριους (VIDEOS)

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε