Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Τι κάνει σήμερα η Jaycee Dugard που κρατήθηκε σκλάβα του σεξ για 18 χρόνια

Τι κάνει σήμερα η Jaycee Dugard που κρατήθηκε σκλάβα του σεξ για 18 χρόνια

Έχουν περάσει 7 χρόνια από τότε που η Jaycee Dugard απελευθερώθηκε από τον απαγωγέα της Phillip Garrido. Την είχε απαγάγει από τον δρόμο ενώ πήγαινε στο σχολείο στο South Lake Tahoe όταν ήταν μόλις 11 ετών.

Μετά από 18 χρόνια αιχμαλωσίας, η Jaycee Dugard έγινε το πρόσωπο των ημερών το 2009 όταν βρέθηκε ζωντανή. Την κρατούσαν ο Phillip Garrido και η σύντροφός του Nancy, τη βίαζαν και την νάρκωναν επανειλημμένα. Ενώ κρατούνταν αιχμάλωτη, η Jaycee Dugard έφερε στον κόσμο δύο κοριτσάκια. Στα 36 της σήμερα χρόνια, η Jaycee στο νέο της βιβλίο “Freedom: Μy book of Firsts” μιλά για τη ζωή ως ανύπαντρη μητέρα με τις κόρες του απαγωγέα της.

“Βλέπω τις κόρες μου να κάνουν σχέσεις και αισθάνομαι ότι κάποια μέρα, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, θα συναντήσω τον κατάλληλο άνθρωπο και για μένα”, είναι ένα από τα αποσπάσματα που δημοσιεύει το περιοδικό People. Παρά τις προκλήσεις που και οι δύο κόρες της αντιμετωπίζουν, η Jaycee παραδέχεται πως τα πηγαίνουν καλά.

“Είμαι τόσο ενθουσιασμένη και περήφανη και για τις δύο για όλες τις προκλήσεις που έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν. Οι κόρες μου είναι τόσο σημαντικές για εμένα και είμαι πολύ περήφανη για το πώς μεγαλώνουν. Έκανα ό,τι καλύτερο για να τις προστατεύσω μέσα στα χρόνια, όπως θα έκανε κάθε μητέρα για τα παιδιά της. Ίσως αναρωτιέστε γιατί αυτό το βιβλίο δεν είναι περισσότερο για αυτές από τη στιγμή που είναι μεγάλο κομμάτι της ζωής μου.

Έχω επιλέξει να είναι έτσι για τον απλούστατο λόγο πως πιστεύω ότι έχουν τα δικαιώματα της δικής τους ιστορίας. Αν μια μέρα θελήσουν, μπορούν να γράψουν την ιστορία τους με τον δικό τους τρόπο”.

Παραδέχεται πως η αίσθηση ομορφιάς της είχε επηρεαστεί σαφώς από τον απαγωγέα της και θυμάται ότι μια νύχτα την είχε ντύσει και τα δάκρυα έτρεχαν από τα μάτια της. “Του είπα ότι αισθανόμουν άσχημη. Θυμάμαι πως με κοίταξε και μου είπε ότι είμαι όμορφη. “Ορίστε, θα σου δείξω. Κοιτάξου στον καθρέφτη. Όταν ένας άντρας σε έχει απαγάγει και σε παίρνει μακριά από τα γνωστά και αγαπημένα σου πρόσωπα και σε ντύνει για τις προσωπικές του φαντασιώσεις, αλλάζει ο τρόπος που βλέπεις τα πράγματα. Δεν αμφιβάλλω πως πίστευε ότι ήμουν όμορφη εκείνο το βράδυ. Το δημιούργημά του. Το κορίτσι που πήρε από τη στάση λεωφορείου. Ένα κορίτσι που ήλεγχε και μπορούσε να γίνει ό,τι ήθελε… το μόνο που έβλεπα ήταν ένα τρομαγμένο κορίτσι που δεν αναγνώριζα και το πιο θλιβερό πρόσωπο που είχα δει ποτέ”.

Η Jaycee Dugard ομολογεί πως από τότε που απελευθερώθηκε δεν έχει βγει ραντεβού και πως ακόμα προσπαθεί να προσαρμοστεί στον πραγματικό κόσμο. “Δεν έχω βγει ποτέ ραντεβού! Το μόνο αγόρι που μου είχε ζητήσει να βγούμε ήταν 10 ετών και ήμουν 9. Δεν ήξερα τι να πω και έτσι τον απέρριψα. Κατά μία έννοια το μετανιώνω τώρα, αλλά ποιος να το φανταζόταν πως θα ήταν η μοναδική μου ευκαιρία”.

Πηγή: Dailytelegraph

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε