Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Τι κρύβεται πίσω από την αναβολή της δίκης Μπερλουσκόνι;

REUTERS
Πολλά τα ερωτήματα για την δίκη σχετικά με το “Ρούμπι-Γκέϊτ”. Η αναβολή εξυπηρετεί τη στρατηγική του πρωθυπουργού Μπερλουσκόνι.
Το δικαστήριο του Μιλάνου, αποφάσισε να ορίσει την επόμενη δικάσιμο της υπόθεσης “Ρούμπι Γκέιτ” για την 31η Μαΐου. Απογοήτευση για τις εκατοντάδες εικονολήπτες και δημοσιογράφους που περίμεναν στο προαύλιο του δικαστικού μεγάρου της ιταλικής συμπρωτεύουσας: τόσο ο “Καβαλιέρε”, όσο και η δεκαοκτάχρονη Ρούμπι Καρίμα, δεν παρουσιάστηκαν στην σημερινή δικάσιμο.
 
Οι μέχρι τώρα εξελίξεις, πάντως, φαίνεται να ευνοούν τον ιταλό πρωθυπουργό. Η Ρούμπι, απ’ ό,τι προέκυψε, δεν πρόκειται να ζητήσει αποζημίωση για την “δυσφήμιση που υπέστη από την όλη υπόθεση”, όπως έχει υποστηρίξει η ίδια.
 
Με την κατάθεσή της, παράλληλα, όταν παρουσιασθεί ενώπιον των εισαγγελέων, αναμένεται να “καλύψει” τον Μπερλουσκόνι. Επιμένοντας, κυρίως, στο ότι ο Μπερλουσκόνι, όταν γνωρίσθηκαν, “δεν ήξερε” ότι ήταν δέκα επτά ετών.
 
Παράλληλα, ο αποκαλούμενος “μίστερ τιβί”, ελπίζει ότι θα μπορέσει να μπλοκάρει την δίκη του Μιλάνου, χάρη στην υποστήριξη του κοινοβουλίου. Με την χθεσινή της ψήφο, η βουλή της Ρώμης, ζήτησε από το Συνταγματικό Δικαστήριο, να αποφανθεί αν με την όλη υπόθεση πρέπει να ασχοληθεί ειδικό δικαστήριο υπουργών.
 
Αν τελικώς οι συνταγματικοί δικαστές απαντήσουν θετικά στο αίτημα του κοινοβουλίου, η δίκη είναι πολύ πιθανό να σταματήσει: για την παραπομπή σε ειδικό δικαστήριο, θα χρειαζόταν νέα άδεια της βουλής και η κεντροδεξιά πλειοψηφία είναι αδύνατο να συναινέσει.
 
Αυτό που μένει να εξακριβωθεί, είναι ποια στάση θα κρατήσουν οι σαράντα τρείς κοπέλες που φέρονται να πήραν μέρος στα δείπνα του μεγιστάνα-πρωθυπουργού και οι οποίες θα κληθούν, κατά πως φαίνεται, να καταθέσουν ενώπιον του δικαστηρίου.
 
Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, οι συνήγοροι υπεράσπισης του “Καβαλιέρε” ήλθαν σε επαφές με πολλές από τις καλλονές, συζητώντας μαζί τους την καταλληλότερη “γραμμή” που θα ήταν πιο φρόνιμο να τηρήσουν.
 
Θα πρέπει όμως να διαπιστωθεί αν όλες οι καταθέσεις τους θα είναι τελικά στο ίδιο μήκος κύματος και πως θα αντιδράσουν στις διάφορες “δύσκολες” ερωτήσεις των εισαγγελέων.
 
Αποτελεί κοινή εκτίμηση πολλών παρατηρητών, πάντως, το ότι ο ιταλός πρωθυπουργός θα συνεχίσει να προσπαθεί να κερδίσει χρόνο επιχειρώντας από την μία να διασκεδάσει τις φήμες σχετικά με τις υποτιθέμενες “αταξίες” του, και από την άλλη να πετύχει την παραγραφή των δικαστικών του υποθέσεων, ή την σταδιακή αφαίρεση αρμοδιοτήτων σχετικά μ’ αυτές από την τακτική δικαιοσύνη.
 
 

Διαβάστε επίσης:

Με το buongiorno είπαν…. arrivederci!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε