Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τι λένε οι ισραηλινοί δεσμοφύλακες για την αυτοκτονία του “κρατούμενου Χ”

Τι λένε οι ισραηλινοί δεσμοφύλακες για την αυτοκτονία του “κρατούμενου Χ”
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 21.02.2013 | 22:30

Οι δεσμοφύλακες οι οποίοι ήταν επιφορτισμένοι να επιτηρούν τον «κρατούμενο Χ», έναν Αυστραλό-Ισραηλινό ο οποίος εργαζόταν για τη Μοσάντ και αυτοκτόνησε το 2011 ενώ βρισκόταν φυλακισμένος στο Ισραήλ, δεν παρατήρησαν την αυτοκτονία του παρά μόνον μετά μία ώρα, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Γεντιότ Αχαρόνοτ.

Μολονότι το κελί του στις φυλακές υψίστης ασφαλείας κοντά στο Τελ Αβίβ ήταν εξοπλισμένο με κάμερες παρακολούθησης, οι φρουροί του δεν είδαν τον Μπεν Ζίγκιερ, ο οποίος σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης ήταν πράκτορας της Μοσάντ, να κρέμεται από ένα σεντόνι του κρεβατιού του μέσα στο λουτρό του κελιού.

«Για κάποιον άγνωστο λόγο, κανένας από τους δεσμοφύλακες δεν τον είδε να το κάνει», αναφέρεται στο κείμενο του άρθρου.

Η εφημερίδα επισημαίνει πως υπήρχε μεν μία κάμερα για να καλύπτει τον χώρο του λουτρού, αλλά μόνον το κεφάλι του έως το ύψος του λαιμού, προς σεβασμό των ιδιαίτερων ιδιωτικών στιγμών του.

«Είναι μόνον μετά μία ώρα που οι φρουροί παρατήρησαν πως ο κρατούμενος δεν φαινόταν πουθενά μέσα στις ζώνες που καλύπτονταν από τις τέσσερις κάμερες. Τότε έσπευσαν αμέσως στο κελί και ανακάλυψαν το άψυχο κορμί του να κρέμεται από το ντους», προσθέτει η Γεντιότ Αχαρόνοτ.

«Ήταν απασχολημένοι αλλού», αποκαλύπτει στην εφημερίδα στέλεχος της διοίκησης του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Ο 34χρονος Αυστραλός-Ισραηλινός δικηγόρος Μπεν Ζίγκιερ, που είχε στρατολογηθεί από τη Μοσάντ, είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2010 διότι είχε διοχετεύσει πληροφορίες για τις ισραηλινές επιχειρησιακές αποστολές στις μυστικές υπηρεσίες της Αυστραλίας, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Διαβάστε

Ισραήλ: Παλαιστίνιοι φυλακισμένοι διαμαρτύρονται με απεργία πείνας

ΒΙΝΤΕΟ: Πόση φυλακή θα έτρωγαν στην Ελλάδα, αυτοί οι στρατιωτικοί;

Η Μοσάντ στηρίζει... Ομπάμα!

Κρήτη: Πράκτορες της Μοσάντ ''σκιά'' των Ισραηλινών τουριστών!


   Διαδώστε αυτό το άρθρο