Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Τη σκότωσε στο ξύλο γιατί αρνήθηκε να δουλέψει

Τη σκότωσε στο ξύλο γιατί αρνήθηκε να δουλέψει

Τη χτύπησε μέχρι να χάσει τις αισθήσεις της, την άφησε χωρίς νερό και μετά την πέταξε σε ένα γραφείο ευρέσεως εργασίας. Αυτή την τύχη είχε οικιακή βοηθός στο Κουβέιτ.

Ένας άνδρας συνελήφθη και κατηγορείται για το θάνατο της γυναίκας από την Αιθιοπία, η οποία είχε μεταναστεύσει στο Κουβέιτ για να δουλέψει. Τη χτυπούσε συνεχώς επί επτά μέρες πριν εκείνη αφήσει την τελευταία της πνοή, σύμφωνα με την εφημερίδα Al Jarida.

Αιτία; Το θύμα φέρεται να αρνήθηκε να δουλέψει και ο εργοδότης αποφάσισε να την τιμωρήσει. Η χειροδικία κατά γυναικών στο Κουβέιτ είναι πολύ συνηθισμένη.

Όπως έδειξε η αρχική εξέταση της σορού της γυναίκας, απεβίωσε από «μια σειρά βίαιων χτυπημάτων που προκάλεσαν σοβαρούς τραυματισμούς και αιμορραγία», ενώ υπήρχαν ενδείξεις αφυδάτωσής της.

Η εφημερίδα αναφέρει πως ο ύποπτος πήγε τη γυναίκα σε ένα γραφείο εξεύρεσης εργασίας για ξένες οικιακές βοηθούς στην Χαουάλι, στο νότιο τμήμα της πόλης του Κουβέιτ, όπου εκείνη κατέρρευσε κι εξέπνευσε.

Οι οικιακές βοηθοί, στην πλειοψηφία τους από την Ασία, εκτιμάται ότι φθάνουν τις 600.000 στο Κουβέιτ, το πλούσιο πετρελαιοεξαγωγικό εμιράτο με πληθυσμό 3,5 εκατ. ανθρώπων, από τους οποίους περίπου τα δύο τρία είναι ξένοι.

Το 2010 η οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch είχε καλέσει το Κουβέιτ να βελτιώσει τις συνθήκες για τις οικιακές βοηθούς, οι οποίες υφίστανται σε πάρα πολλές περιπτώσεις κακομεταχείριση, αναγκάζονται να δουλεύουν καθημερινά 15 ώρες ενώ συχνά δεν τους καταβάλλονται οι μισθοί τους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε