Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Τι θα συμβεί στο σώμα μας όταν πεθάνουμε (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι θα συμβεί στο σώμα μας όταν πεθάνουμε (ΒΙΝΤΕΟ)

Είτε το θέλουμε είτε όχι θα συμβεί σε όλους μας κάποια μέρα (όχι σύντομα ελπίζουμε!). Οι επιστήμονες έρχονται να μας εξηγήσουν τι ακριβώς θα συμβεί στο σώμα μας όταν θα πεθάνουμε από το πρώτο κιόλας δευτερόλεπτο.

Μέχρι να δει κανείς το βίντεο θα έχουν πεθάνει περίπου 300 άνθρωποι αν αναλογιστεί κανείς πως φεύγουν από τη ζωή 100 άνθρωποι το λεπτό σε όλο τον κόσμο! Στο βίντεο του AsapScience εξηγεί τη διαδικασία βήμα βήμα από τα πρώτα δευτερόλεπτα μετά τον θάνατο ενός ανθρώπου μέχρι και τα τελικά στάδια αποσύνθεσης.

Οι πρώτες ώρες

Στα πρώτα δευτερόλεπτα μετά τον θάνατο ενός ανθρώπου εξαντλείται το οξυγόνο. Οι νευρώνες σταματούν τις δραστηριότητές τους και ο εγκέφαλος σταματά να εκπέμπει τις ορμόνες που ρυθμίζουν τις διάφορες λειτουργείες του σώματος. Αν και μερικές φορές μπορεί να συνεχιστούν για λίγα λεπτά.

Τα αποθέματα του ATP, που παρέχει την ενέργεια για ζωή, έχουν εξαντληθεί και οι μύες χαλαρώνουν. Οι άνθρωποι με ανοιχτή επιδερμίδα μοιάζουν κατάχλωμοι επειδή έχει σταματήσει η ροή αίματος που γίνεται εμφανής 15-20 λεπτά με τον θάνατο.

Από τη στιγμή που θα σταματήσει η καρδιά, το αίμα δεν θα κυκλοφορεί και λόγω βαρύτητας θα συγκεντρωθεί στο κάτω μέρος του σώματος. Μετά από 12 ώρες το σώμα του νεκρού θα έχει φτάσει στον μέγιστο βαθμό αποχρωματισμού. Τότε ξεκινά και μια άλλη διαδικασία. Σε 3 – 6 ώρες μετά τον θάνατο προκαλείται η νεκρική ακαμψία.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε