Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Τι θέλουν να ακούνε οι γυναίκες;

Όταν ο Μπραντ Πιτ λέει στην Αντζελίνα ότι έχει ωραία χείλη σίγουρα είναι αλήθεια! ΦΩΤΟ REUTERS
Λόγια γλυκά και ρομαντικά; Λόγια του… αέρα και κολακευτικά σχόλια ή μήπως κάτι πιο απλό θα κάνει τις γυναίκες να σας συμπαθήσουν;

«Να σε συγκρίνω με μέρα καλοκαιρινή;» ρωτούσε ο Σαίξπηρ στο Σονέτο 18. Σήμερα, όμως, οι γυναίκες φαίνεται να προτιμούν διαφορετικά κομπλιμέντα, πιο άμεσα. «Έχεις ωραία χείλη», είναι το αγαπημένο τους κολακευτικό σχόλιο, καθώς αυτή βρέθηκε να είναι η πλέον πετυχημένη φράση των ανδρών, που εξασφαλίζει το ενδιαφέρον των γυναικών στο Ίντερνετ.
 
«Ανακαλύψαμε το ιερό δισκοπότηρο του φλερτ», επισήμανε ο Λόιντ Πράις, διευθυντής Μάρκετινγκ στο σάιτ γνωριμιών, Badoo.com.
 
Ο συγκεκριμένος ιστότοπος, έχει 87 εκατομμύρια καταγεγραμμένους χρήστες σε όλο τον κόσμο. Οι ερευνητές του μελέτησαν και μέτρησαν σε διάστημα ενός μήνα την επιτυχία 200.000 «φλερτ» που εστάλησαν σε 11 γλώσσες. Έτσι δημιούργησαν τον Δείκτη Επιτυχίας… Κομπλιμέντων.
 
Οι χρήστες του σάιτ κλήθηκαν να χρησιμοποιήσουν μια από 12 διαφορετικές φράσεις, με κάθε μία από αυτές να αναφέρεται σε ένα σημείο του γυναικείου σώματος ή της εμφάνισής των γυναικών, γενικά. Οι ερευνητές μέτρησαν την επιτυχία τους με δυο τρόπους: αρχικά ήλεγξαν αν προκάλεσαν κάποια αντίδραση και στη συνέχεια, αν ακολούθησε συζήτηση (κουβέντα δηλαδή με τουλάχιστον 4 ανταλλαγές απόψεων από κάθε μέλος).
 
Όταν είδαν τα αποτελέσματα οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το «Έχεις ωραία χείλη», είχε τη μεγαλύτερη επιτυχία. Ωστόσο άλλα σχόλια έτυχαν επίσης πολύ θετικών αντιδράσεων σε συγκεκριμένες χώρες. Για παράδειγμα, Αμερικανίδες, Γαλλίδες, Ιταλίδες και Βραζιλιάνες ανταποκρίθηκαν πιο πολύ στο σχόλιο «Ντύνεσαι ωραία». Στις Βρετανίδες άρεσαν πιο πολύ τα σχόλια για τα πόδια τους, στις Ισπανίδες για τα μαλλιά τους ενώ στις Γερμανίδες και στις Καναδές, για το δέρμα τους. Οι γυναίκες από την Ολλανδία και την Πορτογαλία πάντως ανταποκρίθηκαν πιο έντονα όταν οι άνδρες σχολίαζαν θετικά τα… αυτιά τους.
 
Τι λένε οι ψυχολόγοι
 
Το σχόλιο για τα χείλη κέρδισε πιο πολλούς πόντους γιατί πρόκειται για μια θαρραλέα προσέγγιση, που φαίνεται περισσότερο προσωπική, επισήμανε ο Τζο Χέμινγκς, Συμπεριφορικός Ψυχολόγος. «Αυτό που θέλουν πολλές γυναίκες από τους άνδρες είναι να παίρνουν πρωτοβουλίες. Πολλοί άνδρες στα συγκεκριμένα σάιτ στέλνουν γενικόλογα μηνύματα και οι γυναίκες αναγνωρίζουν κάτι που δεν είναι γραμμένο προσωπικά για τις ίδιες».
 
«Από την περίοδο της εφηβείας φροντίζουν με καλλυντικά τα χείλη τους, τα αναδεικνύουν με κραγιόν και χρώματα. Από την αρχαία Αίγυπτο γίνεται αυτό», εξηγεί από την πλευρά του ο Ντέιβιντ Γκίβενς, συγγραφέας του βιβλίου Love Signals: A Practical Field Guide to the Body Language of Courtship.
 
 
Από την εφημερίδα “Τα Νέα”
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε