Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Τηλεδιασκέψεις για ΗΠΑ και ευρωζώνη

“Φωτιά” θα πάρουν τα τηλέφωνα τις επόμενες ώρες, με αντικείμενο συζήτησης τις οικονομικές εξελίξεις στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες της G7, της ομάδας των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών, θα συσκεφθούν τηλεφωνικά το βράδυ ή αύριο Κυριακή προκειμένου να συζητήσουν το θέμα των αναταράξεων στα διεθνή χρηματιστήρια, ανέφερε ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή.

Πρόσθεσε ότι η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ προσέδωσε μια παγκόσμια διάσταση στην κρίση χρέους της ευρωζώνης, γεγονός που εντείνει την ανάγκη να υπάρξει διεθνής συντονισμός. “Η G7 θα συνεδριάσει τηλεφωνικά. Δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη εάν αυτό θα γίνει σε μία ή σε δύο φάσεις, απόψε και αύριο”, σημείωσε.

Το απόγευμα της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη μεταξύ στελεχών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη και τα ομόλογα της Ιταλίας, όπως μεταδίδει το Reuters.

Στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, “πρόκειται εκτάκτως την Κυριακή, κατά τις απογευματινές ώρες, να πραγματοποιηθούν διαβουλεύσεις κορυφαίων στελεχών της, με τη διαδικασία της τηλε-διάσκεψης αναφορικά με την κρίση χρέους στην ευρωζώνη και το θέμα με τα ιταλικά κρατικά ομόλογα” ανέφεραν μιλώντας ανωνύμως στο Ρόιτερς, πηγές της ΕΚΤ. (διαβάστε τη σχετική είδηση)

Το ίδιο πρακτορείο μετέδωσε οτι κατα τη διάρκεια της νύχτας (ώρα Ελλάδας) θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη σε επίπεδο υφυπουργών οικονομικών του G20. Το πρακτορείο επικαλείται πηγή απο το υπουργείο Οικονομικών της Βραζιλίας η οποία δήλωσε οτι θα γίνει  “μια ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών”. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι “οι οικονομικές εξελίξεις και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού θα δεσπόσουν” σε αυτήν την τηλε-διάσκεψη του G20.

Διαβάστε επίσης
Σοκ και δέος από το “χαστούκι” της Standard & Poor’s στις ΗΠΑ – Συναγερμός για παγκόσμιο ντόμινο!

Έκτακτες διαβουλεύσεις της ΕΚΤ την Κυριακή

Παγκόσμιο σοκ από την υποβάθμιση των ΗΠΑ!

Η πιο ματωμένη ημέρα για τους Αμερικανούς από το 2001

Τρόμος από το μίνι κραχ στις διεθνείς αγορές – Εξαφανίστηκαν 2,5 τρις δολάρια

Ομπάμα: Η αμερικανική οικονομία θα τα καταφέρει

Βγήκαν τα μαχαίρια! – Η Ισπανία κατηγορεί τον Τρισέ για «σύγχυση» στις αγορές


Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε