Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Τηλεφώνημα – φάρσα και ύποπτο δέμα άδειασαν το Κολοσσαίο

Ενα τηλεφώνημα αγνώστου και ο εντοπισμός ενός δέματος ανάγκασε τις αρχές να διώξουν τους επισκέπτες απο το μνημείο της Ρώμης.

Την εκκένωση του Κολοσσαίου διέταξε η ιταλική αστυνομία στις 18.00 ώρα Ελλάδος, όταν δόθηκε “συναγερμός για ύπαρξη βόμβας”.

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα αγνώστου στις αρχές, αλλά και ο εντοπισμός, στο εσωτερικό του μνημείου “ενός ύποπτου δέματος”. Τέσσερις ομάδες πυροσβεστών, καραμπινιέροι, πυροτεχνουργοί εντόπισαν ένα κυλινδρικό δέμα, μεταλλικό, περιτυλιγμένο με ταινία ελαστική, είδαν ενα φιτίλι να εξέχει.

Τελικά όμως, όπως αποδείχθηκε, το τηλεφώνημα ήταν φάρσα ενώ σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές το πακέτο που εντοπίσθηκε στο ύψος του πρώτου ορόφου του μνημείου, εξουδετερώθηκε προληπτικά από τους πυροτεχνουργούς αλλά, όπως προέκυψε, δεν περιείχε εκρηκτική ύλη.

Ο δήμαρχος της Ρώμης, Τζάννι Αλεμάννο, δήλωσε σχετικά : «δεν ξέρουμε ακόμη αν πρόκειται για κακόγουστο αστείο, ή για την πράξη ενός αλλόφρονα. Περιμένουμε να δούμε, πάντως, αν θα υπάρξουν τυχόν μηνύματα και αναλήψεις ευθύνης».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε