Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 18 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τηλεοπτικά μαχαίρια για τους μιναρέδες

Τηλεοπτικά μαχαίρια για τους μιναρέδες
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 09.12.2009 | 08:25
Πρώτη δημοσίευση: 09.12.2009 | 08:25

Βγήκαν τα μαχαίρια σε τηλεοπτική εκπομπή μετά την απόφαση της Ελβετία να απαγορεύσει το κτίσιμο νέων μιναρέδων σε τεμένη στην χώρα.

 
Στην διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής του Al Jazeera ένας μελετητής του Ισλάμ επιτέθηκε σε έναν από τους βασικότερους υποστηρικτές του σχετικού δημοψηφίσματος χαρακτηρίζοντάς "νέο Χίτλερ της Ευρώπης".
 
Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ισλαμικής Πολιτικής Σκέψης στο Λονδίνο Αζάμ αλ Ταμίμι μιλούσε στον Ελβετό βουλευτή Όσκαρ Φράισινγκερ. "Ο Φράισινγκερ αποτελεί κίνδυνο για το μέλλον της Ελβετίας", είπε ο Ταμίμι.
 
Ο Φράισινγκερ, μέλος του δεξιού Λαϊκού Κόμματος της Ελβετίας (SVP), το οποίο κάλεσε να διοργανωθεί το δημοψήφισμα, μίλησε επίσης στην εκπομπή. Υποστήριξε ότι η απαγόρευση αποτελεί "απολύτως δημοκρατική απόφαση" και αντίθετα με το δημοψήφισμα στην Ελβετία ο Χίτλερ "δεν επέτρεπε στο λαό να ψηφίσει".
 
Ακόμα, ο Φράισινγκερ αντέτεινε ότι στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας απαγορεύεται η ανέγερση Χριστιανικών εκκλησιών.
 
Ο Ταμίμι εξήρε τους Ελβετούς θρησκευτικούς ηγέτες οι οποίοι αντιτάχθηκαν στην απαγόρευση. Κάλεσε το λαό της Ελβετίας να προστατεύσει τη φήμη της "όμορφης, ελεύθερης χώρας του" αποτρέποντας την απαγόρευση.
 
Στις 29 Νοεμβρίου πάνω από το 57% των Ελβετών ψήφισαν υπέρ της απαγόρευσης ανέγερσης νέων μιναρέδων στη χώρα. Η ψηφοφορία πυροδότησε ξανά νέες αντιδικίες σχετικά με τη σχέση Ευρώπης-Ισλαμικών χωρών, το ρόλο του Ισλάμ στην Ελβετική κοινωνία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης με μεγάλους πληθυσμούς μουσουλμάνων μεταναστών, αλλά και σχετικά με την ξενοφοβία.
 
 
 
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο