Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Τηλεοπτική επανεμφάνιση του Άσαντ

REUTERS
REUTERS
Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ εξέφρασε σήμερα την αποφασιστικότητά του να καταπνίξει την εξέγερση κατά του καθεστώτος του, στη συνάντησή του με έναν Ιρανό απεσταλμένο, ο οποίος με τη σειρά του τον διαβεβαίωσε για την υποστήριξη της Τεχεράνης έναντι όσων επιβουλεύονται τη Συρία, μεταδίδει το πρακτορείο SANA.

Με την ευκαιρία της συνάντησης αυτής, η συριακή τηλεόραση πρόβαλε τον πρόεδρο Άσαντ –ο οποίος είχε να εμφανισθεί δημοσίως από την ορκωμοσία του νέου υπουργού Αμύνης στις 22 Ιουλίου– να συνομιλεί με τον Σαΐντ Τζαλιλί, απεσταλμένου του πνευματικού ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμενεΐ.
 
«Ο συριακός λαός και η κυβέρνησή του είναι αποφασισμένοι να αποκαθάρουν την χώρα από τους τρομοκράτες και να πολεμήσουν ανηλεώς την τρομοκρατία», τόνισε ο Άσαντ στον Τζαλιλί και την υπόλοιπη ιρανική αντιπροσωπεία.
 
«Το Ιράν δεν πρόκειται με κανένα τρόπο να επιτρέψει να διαρραγεί ο άξονας της αντίστασης του οποίου θεωρεί πως η Συρία αποτελεί ουσιώδες μέρος», διαβεβαίωσε τον Άσαντ ο Σαΐντ Τζαλιλί, γραμματέας του Ανωτάτου Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας του Ιράν, ο οποίος έφθασε σήμερα στη χώρα μετά την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Βηρυτό, μεταδίδει το SANA.
 
Η χώρα «είναι σε θέση να οδηγήσει σε αποτυχία τις έξωθεν μηχανορραφίες που στόχο έχουν αυτόν τον άξονα αντίστασης και τη θέση που η Συρία κατέχει σε αυτόν», πλειοδότησε ο Άσαντ.
 
Νωρίτερα ο Τζαλιλί είχε δηλώσει, σύμφωνα με τον απεσταλμένο στη Δαμασκό του τηλεοπτικού δικτύου Αλ Αλάμ, πως «η λύση για την κρίση στη Συρία θα πρέπει να πηγάσει μέσα από την ίδια τη χώρα, μέσω εθνικού διαλόγου και όχι δια της επέμβασης ξένων δυνάμεων».
 
«Ο συριακός λαός είναι εχθρικός απέναντι σε κάθε σχέδιο που στηρίζουν οι Σιωνιστές, ή οι ΗΠΑ», πρόσθεσε ο Τζαλιλί.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε