Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Time: Ο Ντόναλντ Τραμπ πρόσωπο της χρονιάς

Time: Ο Ντόναλντ Τραμπ πρόσωπο της χρονιάς

Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος των ΗΠΑ είναι το πρόσωπο της χρονιάς για το 2016, σύμφωνα με το περιοδικό, Time.

Ο ίδιος όταν ρωτήθηκε είπε ότι είναι μεγάλη τιμή για εκείνον. Όμως προφανώς δεν πρόσεξε το σχόλιο που συνοδεύει το εξώφυλλο του περιοδικού: Ότι είναι ο Πρόεδρος των Διχασμένων Πολιτειών της Αμερικής. Όπως ανακοίνωσε το Time αντίπαλοι του Τραμπ ήταν: η Χίλαρι Κλίντον, ο Ταγίπ Ερντογάν, ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, η Μπιγιονσέ και η αμερικανίδα γυμνάστρια και ολυμπιονίκης Σιμόν Μπάιλς. Πέρυσι πρόσωπο της χρονιάς είχε ανακηρυχθεί η Ανγκελα Μέρκελ.

Εξηγώντας γιατί επέλεξε τον Τραμπ, το περιοδικό αναφέρει ότι: «η πρόκληση για τον Ντόναλντ Τραμπ είναι τώρα να αποδείξει αυτό για το οποίο ολόκληρη η χώρα έχει διχαστεί». Η φωτογράφιση έγινε στον Πύργο Τραμπ στην Νέα Υόρκη.

«Μπορεί ο νεοεκλεγείς πρόεδρος να σταματήσει να τουιτάρει, αλλά θα το κάνει μόνο γιατί θα έχει βρει ένα διαφορετικό τρόπο να λέει την ιστορία που θέλει απευθείας στο κοινό που θέλει να την ακούσει», γράφει ακόμα και καταλήγει: «Για το γεγονός πως θύμισε στην Αμερική ότι η δημαγωγία τρέφεται από την απελπισία και ότι η αλήθεια είναι τόσο δυνατή όσο η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο αυτού που τη λέει, για το γεγονός πως ενδυνάμωσε ένα κρυμμένο εκλεκτορικό σώμα δείχνοντας ανοικτά την οργή του και μεταδίδοντας απευθείας τους φόβους του, αλλά και για το ότι σχηματοποίησε την πολιτική κουλτούρα του αύριο γκρεμίζοντας εκείνη του χθες, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι το “Πρόσωπο της Χρονιάς” για το 2016».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε