Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Μερικά Σύννεφα 9 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τιμωρία για SMS για τη διοργάνωση διαδηλώσεων

Τιμωρία για SMS για τη διοργάνωση διαδηλώσεων
Διαδηλώσεις στο Ιράν ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 15.01.2010 | 18:18
Πρώτη δημοσίευση: 15.01.2010 | 18:18

Αυτοί που καλούν τον κόσμο για να διαδηλώσει θα είναι αντιμέτωποι με βαριές ποινές.

Η χρήση μηνυμάτων κινητών τηλεφώνων (SMS) και μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail) για τη διοργάνωση ή τον συντονισμό διαμαρτυριών κατά της κυβέρνησης θα τιμωρείται εφεξής στο Ιράν, προειδοποίησε σήμερα ο αρχηγός της ιρανικής αστυνομίας.

Αυτοί που διοργανώνουν διαδηλώσεις μέσω SMS ή e-mail θα πρέπει να γνωρίζουν ότι όλα εντοπίζονται και είναι υπό έλεγχο, σημείωσε εξάλλου ο Ισμαέλ Αχμαντί-Μοκαντάμ, υπογραμμίζοντας ότι οι παραβάτες θα αντιμετωπίζουν διώξεις και θα τιμωρούνται.

Ο αρχηγός της ιρανικής αστυνομίας τόνισε επίσης ότι αυτοί που καλούν τον κόσμο να μετάσχει σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας θα αντιμετωπίζουν σοβαρότερες ποινές από αυτούς που μετέχουν.

Οι διοργανωτές των διαδηλώσεων στο Ιράν ενημερώνουν συνήθως ανωνύμως τον κόσμο για την ώρα και την τοποθεσία πραγματοποίησής τους μέσω SMS και e-mail. 

Στη διάρκεια των τελευταίων διαδηλώσεων στο Ιράν τον περασμένο μήνα, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 8 άνθρωποι και συνελήφθησαν 300. Ωστόσο σύμφωνα με την αντιπολίτευση, ο αριθμός των συλληφθέντων είναι κατά πολύ υψηλότερος και ανέρχεται σε περισσότερους από 900.
   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook