Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Την αναδιάρθρωση άλλα τεσσάρων τραπεζών της Ισπανίας ενέκρινε η Κομισιόν

Την αναδιάρθρωση άλλα τεσσάρων τραπεζών της Ισπανίας ενέκρινε η Κομισιόν
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 20.12.2012 | 22:22

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα την αναδιάρθρωση ακόμη τεσσάρων ισπανικών τραπεζών, με αθροιστικό ποσό ύψους 1,87 δισ. ευρώ, ως μέρος της συνολικής διάσωσης του χρηματοπιστωτικού τομέα της χώρας.

Η Επιτροπή ενέκρινε τα σχέδια αναδιάρθρωσης των τραπεζών Liberbank, Caja3, Banco Mare Nostrum (BMN) και Banco CEISS, καθιστώντας σαφές ότι "τα σχέδια τούτα θα τους επιτρέψουν να είναι βιώσιμες σε μακροπρόθεσμη βάση, δίχως να είναι απαραίτητη η διατήρηση κρατικών ενισχύσεων", και κρίνοντας πως τα σχέδια "παρέχουν επαρκείς εγγυήσεις για τον περιορισμό των στρεβλώσεων του ανταγωνισμού που προκαλείται από την ενίσχυση."

Οι Βρυξέλλες έχουν ήδη εγκρίνει, από τις 28 Νοεμβρίου, την αναδιάρθρωση των τεσσάρων ισπανικών τραπεζών που εθνικοποιήθηκαν, ήτοι των Bankia, Novagalicia, CatalunyaCaixa και Banco de Valencia, με συνολικό πακέτο οικονομικής ενίσχυσης ύψους 37 δισ. ευρώ.

Τον Ιούνιο η ευρωζώνη ενέκρινε μια πιστωτική γραμμή συνολικού ύψους 100 δισ. ευρώ για τη διάσωση του τραπεζικού τομέα της Ισπανίας.

Διαβάστε

Μέτρα από την Κομισιόν για τους άνεργους νέους

    Διαδώστε αυτό το άρθρο