Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Την είχε όμηρο από τα 15 της – Απίστευτη ιστορία απαγωγής σοκάρει τις ΗΠΑ

Την είχε όμηρο από τα 15 της – Απίστευτη ιστορία απαγωγής σοκάρει τις ΗΠΑ

Το δράμα της νεαρής γυναίκας άρχισε όταν ο Ισίντρο Γκαρσία γνώριζε τη μητέρα της και έκανε σχέση μαζί της. Δε μπορούσε να φανταστεί πως ο άνδρας αυτός θα την απήγαγε, θα την κρατούσε 10 χρόνια “φυλακισμένη”, θα τη βίαζε και θα την ανάγκαζε να τον παντρευτεί και να κάνει παιδί μαζί του.

Μετά από 10 χρόνια ομηρείας, η 25χρονη σήμερα γυναίκα, το όνομα της οποίας δεν έχει γίνει γνωστό, βρήκε τη δύναμη να επικοινωνήσει μέσω Facebook με την αδερφή της. Κι έτσι κατάφερε να απελευθερωθεί.

Οι γείτονές τους στο Λος Άντζελες γνώριζαν τον Γκαρσία ως Τόμας Μαντράνο

Η ιστορία συγκλονίζει την τοπική κοινωνία της Καλιφόρνια και γενικώς της Ηνωμένες Πολιτείες. Ο 41χρονος πια Ισίντρο Γκαρσία συνελήφθη από τους αστυνομικούς του τμήματος της πόλης Σάντα Άνα και κατηγορείται για απαγωγή, βιασμό και παράνομη κράτηση.

Το 2004, ο Γκαρσία είχε σχέση με τη μητέρα του θύματός του. Είχε μετακομίσει στο σπίτι όπου έμεναν η σύντροφός του και οι κόρες της, στην πόλη Σάντα Άνα στο Όραντζ Κάουντι της Καλιφόρνια.

Η αστυνομία, σύμφωνα με το BBC, εκτιμά ότι τον Ιούνιο του 2004 άρχισε ο εφιάλτης για το 15χρονο κορίτσι, που μόλις πριν από τέσσερις μήνες είχε μετακομίσει από το Μεξικό στις ΗΠΑ. Τότε ο Γκαρσία άρχισε να της επιτίθεται σεξουαλικά.

Ο Ισάντριο Γκαρσία, φωτογραφία από την αστυνομία της Σάντα Φε

Τον Αύγουστο του 2004, ο Γκαρσία επιτέθηκε στη μητέρα της 15χρονης και στη συνέχεια νάρκωσε το κορίτσι, το απήγαγε και την πήγε σε ένα γκαράζ στο Κόμπτον του Λος Άντζελες.

Στους μήνες που ακολούθησαν, ο Γκαρσία έλεγε στο θύμα πως η οικογένειά της είχε σταματήσει να την ψάχνει κι αν προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί τους, τότε θα απέλαυναν την οικογένειά της στο Μεξικό!



Για πολύ καιρό, ο Γκαρσία και η κοπέλα μετακόμιζαν από πόλη σε πόλη για να αποφύγουν την αστυνομία, άλλαζαν ταυτότητες και δούλευαν μαζί με νυχτερινό συνεργείο καθαρισμού. Η ψυχολογική και σεξουαλική κακοποίηση για την κοπέλα είχε γίνει η καθημερινότητά της.

Ήταν τέτοια η πλύση εγκεφάλου και η ψυχολογική και πνευματική κακοποίηση που είχε υποστεί η νεαρή, που σύμφωνα με την αστυνομία, ακόμη κι αν από ένα σημείο και μετά της είχε εμφανιστεί η ευκαιρία να αποδράσει, δε μπορούσε να το κάνει.

Και το 2007, ο Γκαρσία την ανάγκασε να τον παντρευτεί, χρησιμοποιώντας πλαστά χαρτιά που είχε προμηθευθεί από το Μεξικό. Το 2012 απέκτησαν κι ένα παιδί.

Πριν ένα χρόνο μια ανάλογη υπόθεση είχε σοκάρει τις ΗΠΑ. Στο Κλίβελαντ, ο Αριέλ Κάστρο είχε απαγάγει 3 κοπέλες. Με τη μία, είχε κάνει και παιδί. Κατάφεραν να απελευθερωθούν τον περασμένο Μάιο, ενώ εκείνος πέθανε στη φυλακή, πιθανότατα από ασφυξία κατά τη διάρκεια αυτοϊκανοποίησης…

Όμως πρόσφατα, η νεαρή βρήκε στο Facebook την αδερφή της κι έμαθε πως η μητέρα τους δεν είχε σταματήσει να την αναζητά. Έτσι, την περασμένη Δευτέρα, αποφάσισε να πάει στο αστυνομικό τμήμα. Είπε πως ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας και απαγωγής.

Η κοπέλα είπε στην αστυνομία πως στη διάρκεια των 10 χρόνων της ομηρείας της, είχε προσπαθήσει να αποδράσει δυο φορές, αλλά και τις δυο την κατάλαβε ο Γκαρσία και την έδειρε, γράφει η Daily Mail.

Την επόμενη μέρα, η αστυνομία συνέλαβε τον Γκαρσία ως ύποπτο απαγωγής και βιασμού. Δεν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Οι κάτοικοι της γειτονιάς όπου έμενε ο Γκαρσία και το θύμα του, στο Λος Άντζελες, έπεσαν από τα σύννεφα όταν έμαθαν την ιστορία. Τους περιγράφουν ως ένα ευτυχισμένο ζευγάρι, που ήταν αφοσιωμένο στην κόρη του και μάλιστα συνχά έκαναν και πάρτι!

«Της φέρεται σαν βασίλισσα, κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για εκείνη» λέει η Μαρία Σάντσες που μένει δίπλα στο ζευγάρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέο Κλίβελαντ! ΣΟΚ! Ζευγάρι κρατούσε τρεις γυναίκες φυλακισμένες 30 χρόνια στο σπίτι του στο Λονδίνο! – Πώς τις ανακάλυψε η αστυνομία

Γειτονιά… βιαστών στο Κλίβελαντ! Γείτονας του Κάστρο κατηγορείται για βιασμό και δολοφονία

Ο απαγωγέας του Κλίβελαντ, δεν αυτοκτόνησε!

Ημερολόγια του τρόμου: Τι έγραφαν τα θύματα της απαγωγής στο Κλίβελαντ

«Εκτελέστε τον!» λέει η κόρη του απαγωγέα του Κλίβελαντ – Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις: ήθελε να αφήσει όλα τα χρήματά του στα θύματα

“Τις βρήκαμε!” Η στιγμή που η αστυνομία βρίσκει τα τρία θύματα της απαγωγής στο Κλίβελαντ – Ήθελε να αυτοκτονήσει ο δράστης; – Δραματικές μαρτυρίες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε