Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Την εκτέλεσαν μπροστά στον τάφο του συζύγου της

Την εκτέλεσαν μπροστά στον τάφο του συζύγου της

Άγνωστοι εκτέλεσαν μια χήρα ενώ διάβαζε το Κοράνι στο μνήμα του συζύγου της στην επαρχία Πατάνι της νότιας Ταϊλάνδης.

Η Τζο Σόνγκσα, 49 ετών, βρέθηκε νεκρή την Παρασκευή μπροστά στον τάφο του συζύγου της, ο οποίος είχε δολοφονηθεί από μουσουλμάνους αυτονομιστές μαχητές, ανέφερε η εφημερίδα Bangkok Post.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η Τζο πυροβολήθηκε στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Βρέθηκε στην περιοχή Σάι Μπούρι στην επαρχία Πατάνι, 700 χλμ. νότια της πρωτεύουσας.

Η γυναίκα, που πέθανε ακαριαία, επισκεπτόταν τον τάφο του συζύγου της συχνά και διάβαζε το Κοράνι, ανέφερε η αστυνομία, επιρρίπτοντας την ευθύνη για το φόνο της στους αυτονομιστές.

Μετά το θάνατο του συζύγου της η Τζο είχε ενταχθεί σε κυβερνητικό πρόγραμμα αρωγής στις οικογένειες οι οποίες πλήττονται από τη βία στο νότο.

Οι τέσσερις επαρχίες του λεγόμενου “βαθέως νότου” της χώρας –η Ναρατιβάτ, η Πατάνι, η Σάτουν και η Γιάλα– είναι οι μόνες όπου πλειοψηφούν οι μουσουλμάνοι στο βουδιστικό βασίλειο της Ταϊλάνδης.

Η περιοχή σπαράσσεται από ένα πόλεμο χαμηλής έντασης, σημείο έναρξης του οποίου θεωρείται ο Ιανουάριος του 2004. Η σύγκρουση έχει στοιχίσει τη ζωή σε 5.200 ανθρώπους.

Διαβάστε
Συρία: 96 νεκροί μόνο σε μια μέρα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε