Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Την παρέδωσε! Απαστράπτουσα η κόρη του Ερντογάν στο γάμο της! (ΦΩΤΟ)

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Η παρουσία του Αχμέτ Νταβούτογλου και μάλιστα η… κουμπαριά στο γάμο της κόρης του Ταγίπ Ερντογάν μπορεί να δημιούργησαν… ψιθύρους για τις (πραγματικές) σχέσεις των δύο ανδρών, ωστόσο όλα ξεχάστηκαν όταν εμφανίστηκε η κόρη του Τούρκου προέδρου και ο γαμπρός!

Μετά την παραίτηση του Αχμέτ Νταβούτογλου από την πρωθυπουργία της Τουρκίας, όλα έδειχναν πως υπήρχε αγεφύρωτο χάσμα στις σχέσεις του με τον πρόεδρο της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Παρόλα αυτά στο γάμο της κόρης του Ερντογάν, ο πρώην πρωθυπουργός έδωσε κανονικά το παρών και μάλιστα με… εξέχοντα ρόλο.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου είχε οριστεί ως μάρτυρας από την πλευρά της νύφης, Σουμεϊγέ Ερντογάν, ενώ από την πλευρά του γαμπρού, Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ, ο οποίος είναι κατασκευαστής drones, μάρτυρας ορίστηκε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Χουλουσί Ακάρ.

Έκλεψε την παράσταση η νύφη!

Η όποια πολιτική χροιά της βραδιάς πάντως “διαλύθηκε” μόλις έκανε την εμφάνισή της η νύφη, φορώντας ένα εντυπωσιακό λευκό νυφικό!

Ο γάμος της χρονιάς!

Ο γάμος της κόρης του Τούρκου προέδρου έγινε στην Κωνσταντινούπολη, με 6.000 καλεσμένους! Η νύφη, ακολουθώντας την παράδοση και τα “θέλω” του πατέρα της είχε το κεφάλι της καλυμμένο με την ισλαμική μαντήλα. Ο πρόεδρος Ερντογάν και η σύζυγός του Εμινέ έχουν δύο γιους, τον Μπουράκ (που σπανίως εμφανίζεται δημόσια) και τον Μπιλάλ και δύο κόρες, την Έσρα και την 30χρονη Σουμεϊγέ.

Όλα έγιναν, φυσικά, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Πολλοί δρόμοι είχαν κλείσει, πρόσθετα κάγκελα είχαν τοποθετηθεί γύρω από την αίθουσα της γαμήλιας δεξίωσης, στο Κιουτσουκτσεκμετσέ, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, ενώ ελικόπτερα πετούσαν πάνω από την περιοχή και ελεύθεροι σκοπευτές ήταν ακροβολισμένοι… παντού! Το παρών έδωσε και ο πρώην πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ.

Η Σουμεϊγέ Ερντογάν φοίτησε στο London School of Economics και ήταν σύμβουλος του AKP σε θέματα εξωτερικής πολιτικής την εποχή που ο πατέρας της ήταν πρωθυπουργός της Τουρκίας. Σταμάτησε όμως να εργάζεται για το κόμμα όταν ο Εντογάν εξελέγη πρόεδρος, το 2014 και σήμερα είναι αντιπρόεδρος μιας φιλοϊσλαμικής οργάνωσης για τα δικαιώματα των γυναικών, της Ένωσης για τις Γυναίκες και τη Δημοκρατία.

Ο γαμπρός, που σπούδασε στο Πολυτεχνείο της Κωνσταντινούπολης και στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Τζόρτζια, στις ΗΠΑ, είναι υπεύθυνος του τομέα τεχνολογικής ανάπτυξης στην επιχείρηση της οικογένειάς του, την Baykar Makina, που κατασκευάζει μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Anadolou / ΑΠΕ – ΜΠΕ / Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε