Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Την συνέλαβαν 17 χρόνια μετά! Είχε γεμίσει με θανατηφόρο αέριο το μετρο του Τόκιο

Την συνέλαβαν 17 χρόνια μετά! Είχε γεμίσει με θανατηφόρο αέριο το μετρο του Τόκιο

Η Ναόκο Κικούτσι, 40 ετών, μέλος της θρησκευτικής και τρομοκρατικής οργάνωσης Aum Shinrikyo, συνελήφθη σε προάστιο του Τόκιο έπειτα από 17 χρόνια που κατεζητείτο διότι φέρεται να είχε λάβει μέρος στην θανατηφόρα επίθεση στο μετρό της πρωτεύουσας με αέριο Σαρίν το 1995, μετέδωσαν σήμερα ιαπωνικά ΜΜΕ.

Η Κικούτσι, μέλος της Αούμ Σινρικιό, παραδέχθηκε ότι συμμετείχε στις ταυτόχρονες επιθέσεις με χρήση Σαρίν σε σταθμούς του μετρό της ιαπωνικής πρωτεύουσας, αλλά πρόσθεσε ότι δεν γνώριζε τι ήταν, όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, επικαλούμενο την αστυνομία.

Η επίθεση με τη χρήση του διεθνώς απαγορευμένου αυτού χημικού όπλου στο μετρό του Τόκιο είχε στοιχίσει τη ζωή σε 13 ανθρώπους, είχε προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας σε δεκάδες άλλους και οφθαλμολογικά προβλήματα σε πάνω από 6.000 ακόμη ιάπωνες πολίτες.

Η σύλληψή της Κικούτσι, αργά χθες, σημειώθηκε πέντε μήνες αφότου ο Μακότο Χιράτα, άλλο ένα μέλος της θρησκευτικής οργάνωσης, παραδόθηκε στην αστυνομία αφού διέφευγε τη σύλληψη για πάνω από 16 χρόνια.

Ο ιδρυτής της οργάνωσης Σόκο Ασαχάρα και 12 πιστοί της αναμένουν να εκτελεστούν, αφού είχαν καταδικαστεί για την επίθεση και άλλα εγκλήματα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε