Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Την τελευταία στιγμή απώθησαν βομβαρδισμό στο αεροδρόμιο της Συρίας

Την τελευταία στιγμή απώθησαν βομβαρδισμό στο αεροδρόμιο της Συρίας

Βομβαρδίστηκε σήμερα ένα αρτοποιείο της συνοικίας Τάρικ αλ Μπαμπ στο ανατολικό Χαλέπι, όπου εδώ και τρεις εβδομάδες μαίνονται συγκρούσεις μεταξύ των ανταρτών και του συριακού στρατού, προκαλώντας τον θάνατο περίπου 10 ανθρώπων.

Τουλάχιστον τρία παιδιά σκοτώθηκαν και περίπου 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση του πυροβολικού που σημειώθηκε το απόγευμα.

Η βόμβα έπεσε την ώρα που εκατοντάδες κάτοικοι έκαναν τις προμήθειες της ημέρας και μπροστά από το αρτοποιείο είχε σχηματιστεί μια μεγάλη ουρά, που βρίσκεται στη συνοικία την οποία ελέγχουν οι αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΕΣΣ).

Στο μεταξύ ο συριακός στρατός, που παραμένει πιστός στον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, απώθησε μια επίθεση εναντίον του διεθνούς αεροδρομίου του Χαλεπιού, την οποία εξαπέλυσαν οι εξεγερμένοι σκοτώνοντας τους περισσότερους από τους επιτιθέμενους, όπως μετέδωσε το πρακτορείο SANA.

«Μια γενναία μονάδα του στρατού αντιμετώπισε μια ομάδα μισθοφόρων τρομοκρατών που προσπάθησε να επιτεθεί στο διεθνές αεροδρόμιο στο Χαλέπι. Ο στρατός ανταπέδωσε τα πυρά και σκότωσε την πλειοψηφία των ενόπλων», επεσήμανε το SANA.

Ένας διοικητής του ΕΣΣ επιβεβαίωσε την επίθεση στο αεροδρόμιο χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που στο Χαλέπι σημειώνονται μάχες μεταξύ του τακτικού στρατού και των ανταρτών που φαίνεται να έχουν χάσει τον έλεγχο της συνοικίας Σαλαχεντίν.

Οι συγκρούσεις συνεχίζονται σήμερα σε αρκετές περιοχές της Σαλαχεντίν, ενώ παράλληλα ο στρατός την βομβαρδίζει όπως και άλλες συνοικίες του Χαλεπιού όπου βρίσκονται οι εξεγερμένοι, όπως η Σάχουρ και η Χανάνο, όπως αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άσκηση “πρόβα-τζενεράλε” για επέμβαση στη Συρία, στη “γειτονιά” μας – Απόβαση Βρετανών-Γάλλων

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε