Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Της… Ελλάδας στην Ισπανία – Επεισόδια, σφαίρες καουτσούκ και άγριο ξύλο (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Επιθέσεις απεργών σε εργαζόμενους που ήθελαν να δουλέψουν, μάχες σώμα με σώμα, φωτιές, τραυματισμοί, καταστροφές καταστημάτων. Όχι δεν έγιναν στην Αθήνα, έγιναν στην Ισπανία…

Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Μάλαγα… Η γενική απεργία της Πέμπτης στην Ισπανία αμαυρώθηκε από βιαιότητες, τόσο από πλευράς αστυνομίας όσο και από πλευράς διαδηλωτών.

Εικόνες καταστροφής στη Βαρκελώνη, με τους διαδηλωτές να καίνε κάδους, να πετούν πέτρες, να σπάνε βιτρίνες. Η αστυνομία από την άλλη χρησιμοποίησε σφαίρες από καουτσούκ και δακρυγόνα για να διαλύσει το πλήθος.

Τουλάχιστον ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε σοβαρά. Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν άλλοι 104 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 58 είναι αστυνομικοί Συνολικά, η αστυνομία συνέλαβε 176 διαδηλωτές, αλλά για το υπουργείο Εσωτερικών η μέρα ήταν… «ήρεμη» και οι συνέπειες της κινητοποίησης περιορισμένες.



Υπάρχουν εξάλλου καταγγελίες πως ακροαριστεροί διαδηλωτές επιτέθηκαν σε πολλούς εργαζόμενους που δεν ήθελαν να απεργήσουν, δέρνοντας τους ανελέητα!

Τα περισσότερα εργοστάσια παρέλυσαν, κι ειδικά οι αυτοκινητοβιομηχανίες σχεδόν δεν λειτούργησαν καθόλου. Μεγάλη συμμετοχή κατεγράφη στους τομείς των βιομηχανιών μετάλλου, χημικών, υφασμάτων και τροφίμων, στις κατασκευές, στην αποκομιδή των απορριμμάτων, στα ταχυδρομεία και στα λιμάνια. Τα τρένα, τα μετρό και τα λεωφορεία εκτέλεσαν περίπου το 30% των δρομολογίων τους, ενώ πάνω από 400 πτήσεις ακυρώθηκαν.


Σύμφωνα με τα συνδικάτα το 77% των εργαζόμενων απέργησαν. Αντίθετα το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι η συμμετοχή ήταν «μέτρια» με λιγότερο από το 17% των υπαλλήλων της κεντρικής κυβέρνησης να λαμβάνουν μέρος στην κινητοποίηση.



Η απεργία έγινε κατά των εργασιακών αλλαγών που έφερε η κυβέρνηση Ραχόι, με τους συνδικαλιστές να απειλούν ότι θα υπάρξει και συνέχεια.


ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοβαρά επεισόδια στις συγκεντρώσεις- ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Παρέλυσε η Ισπανία – Απεργοί κατέκλυσαν τους δρόμους της Μαδρίτης – ΦΩΤΟ

Γενική απεργία και ξύλο αστυνομικών-διαδηλωτών στην Ισπανία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε