Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Της πέρασαν χειροπέδες γιατί προσπάθησε να εκμεταλλευθεί την τραγωδία του Κονέκτικατ

Της πέρασαν χειροπέδες γιατί προσπάθησε να εκμεταλλευθεί την τραγωδία του Κονέκτικατ

Μια 37χρονη γυναίκα κατηγορείται ότι επιχείρησε να μαζέψει χρήματα από δωρεές για την κηδεία ενός από τα θύματα του μακελειού στο σχολείο του Κονέκτικατ. Φυσικά, καμία σχέση δεν είχε με την οικογένεια.

Η Άλμπα Νουέλ από το Μπρονξ συνελήφθη την Πέμπτη, κατηγορούμενη για απάτης, αλλά και ψευδείς καταθέσεις σε πράκτορες του FBI, που ερευνούν το μακελειό στο δημοτικό σχολείο του Sandy Ηοοκ από τον 20χρονο Άνταμ Λάνζα.

Κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε τον λογαριασμό της στο Facebook, καθώς επίσης τηλεφωνικές κλήσεις και γραπτά μηνύματα, για να ζητήσει χρήματα για την κηδεία ενός από τα θύματα.

Αρκετοί δωρητές, στο πλαίσιο της έντονης ευαισθητοποίησης που επικρατεί στις ΗΠΑ για την συγκεκριμένη τραγωδία, έστειλαν χρήματα σε ένα λογαριασμό PayPal, του οποίου την πρόσβαση ήλεγχε η Άλμπα Νουέλ , ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης. Η κατηγορούμενη αν καταδικαστεί, θα αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως πέντε έτη και 250.000 δολάρια πρόστιμο.

Η κατηγορούμενη με ψεύτικους ισχυρισμούς παρουσιαζόταν ως θεία ενός από τα παιδιά που σκοτώθηκαν στο μακελειό. Όπως ανέφερε ένας από τους δωρητές προς τους πράκτορες του FBI, η κατηγορούμενη είχε μεταβεί στον τόπο της τραγωδίας για να αναγνωρίσει ένα από τα θύματα του μακελειού. Ένας άλλος είπε, ότι ήταν μεταξύ των μελών των οικογενειών που συναντήθηκαν με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, κατά την επίσκεψή του στο Νιουτάουν.

Όταν ρωτήθηκε από τους πράκτορες του FBI, η Άλμπα Νουέλ αρνήθηκε ότι απέσπασε πληροφορίες που σχετίζονται με την τραγωδία μέσω Facebook και ότι προσέλκυσε δωρεές στον ηλεκτρονικό της λογαριασμό.

«Η σύλληψη αυτή χρησιμεύει ως προειδοποίηση σε οποιονδήποτε προσπαθεί να επωφεληθεί από αυτή την τραγωδία και να εξαπατήσει. Πολλοί εκμεταλλεύονται τα θύματα, τις οικογένειές τους και τα άτομα που ειλικρινά θέλουν να βοηθήσουν», σημείωσε ο εισαγγελέας Ντέβιντ Φέιν, προσθέτοντας ότι οι έρευνες στο διαδίκτυο θα συνεχιστούν και για άλλες πιθανές απάτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα Χριστούγεννα δεν ήρθαν φέτος στο Νιουτάουν – ΦΩΤΟ

Παρηγορητικά σκυλιά για τα παιδιά – θύματα του μακελάρη ΒΙΝΤΕΟ

Κονέκτικατ: η συγκινητική ιστορία της δασκάλας που σώθηκε

ΗΠΑ: Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του Κονέκτικατ

Κανείς δε θέλει τη σορό του μακελάρη του Κονέκτικατ – Άφαντοι ο πατέρας και ο αδερφός του

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε