Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Τις προσεχείς ημέρες εξελίξεις στο ρωσικό δάνειο για την Κύπρο

Τις προσεχείς ημέρες εξελίξεις στο ρωσικό δάνειο για την Κύπρο

 Την εκτίμηση ότι το προσεχές διάστημα πρόκειται να υπάρξουν εξελίξεις στο αίτημα της Κύπρου για παροχή δανείου από τη Ρωσία εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο οποίος επέστρεψε από επίσκεψη στην Μόσχα.

Ο Κυπριανού υπενθύμισε ότι σε τηλεφωνική συνομιλία των προέδρων Δημήτρη Χριστόφια και Βλαντίμιρ Πούτιν ελέχθη ότι θα υπάρξει θετική προσέγγιση στο θέμα του ρωσικού δανείου.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ επισήμανε ότι η ρωσική πλευρά ενδιαφέρεται καταρχάς για την ύπαρξη εγγυήσεων, «όπως στην περίπτωσή μας το φυσικό αέριο, αλλά και να μην προκληθούν οποιαδήποτε προβλήματα στην εσωτερική πολιτική τάξη και την οικονομία της ίδιας της Ρωσίας, η οποία και αυτή με τη σειρά της αντιμετωπίζει ορισμένες δυσχέρειες λόγω της οικονομικής κρίσης».

«Είναι μεγάλα τα ρωσικά κεφάλαια στο νησί και πολλές οι ρωσικές εταιρείες με έδρα την Κύπρο, οπότε αυτό παίζει καθοριστικό ρόλο στις σκέψεις των αξιωματούχων του ρωσικού υπουργείου Οικονομικών, που χειρίζεται τις τεχνικές πλευρές του θέματος», είπε ο Α. Κυπριανού.

Ακόμη είπε ότι θεωρεί δεδομένο το ενδιαφέρον της ρωσικής πλευράς και ειδικότερα εταιρειών που συνδέονται με τη ρωσική Gazprom για συμμετοχή στην εξόρυξη και εκμετάλλευση του φυσικού αερίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε