Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Τις συνέλαβαν γιατί διαδήλωναν κατά των βιασμών!

Τις συνέλαβαν γιατί διαδήλωναν κατά των βιασμών!

Η αστυνομία του Σουδάν συνέλαβε περισσότερες από 40 γυναίκες λίγα λεπτά αφότου ξεκίνησαν μία διαμαρτυρία κατά των βιασμών και των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι οργανώσεις γυναικών του Σουδάν κάλεσαν σε διαμαρτυρία κατά των νόμων που προάγουν τις διακρίσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Πριν τη διαδήλωση οι διοργανώτριες εξέφρασαν την οργή τους για τις αναφορές για τη σύλληψη και το βιασμό της Σαφίγια Εσάκ, μίας υποστηρίκτριας της αντικυβερνητικής οργάνωσης Girifna, τον περασμένο μήνα στο Χαρτούμ.

Περίπου 60 γυναίκες που κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα συγκεντρώθηκαν σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους ενός προαστίου του Χαρτούμ λίγο πριν τις 16:00 τοπική ώρα (15:00 ώρα Ελλάδας), ενώ τις παρακολουθούσαν περισσότεροι από 250 αστυνομικοί και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, όπως δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters.

Μέσα σε 10 λεπτά οι αστυνομικοί συνέλαβαν 30 από τις γυναίκες και τις έβαλαν σε ένα φορτηγό. Όταν αυτές συνέχισαν να διαμαρτύρονται οι αστυνομικοί άρχισαν να τις χτυπούν με κλομπ, σύμφωνα πάντα με τους αυτόπτες μάρτυρες.

Στη συνέχεια η αστυνομία συνέλαβε ακόμη 12 γυναίκες που βρίσκονταν στους δρόμους γύρω από το σημείο της διαδήλωσης και τις οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε