Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Τίτλοι τέλους για τον Σίλβιο – Πάει σε δίκη για πρώτη φορά ιταλός πρωθυπουργός

Όσο και να έκλεισε το μάτι ο Σίλβιο τελικά δεν
Η δικαστής του Μιλάνου παρέπεμψε για πρώτη φορά εν ενεργεία πρωθυπουργό σε δίκη για ροζ σκάνδαλο! Ήρθε η ώρα για το τέλος του σίριαλ Σίλβιο Μπερλουσκόνι;

Ο Σίλβιο σίγουρα δεν θα πάει φυλακή. Όμως η εικόνα του θα “αλλοιωθεί” και είναι αυτό που φοβάται ο ιταλός πρωθυπουργός. Ο δικαστής που παρέπεμψε σε δίκη τον Καβαλιέρε είναι…γυναίκα. Και για πρώτη φορά ίσως η γοητεία του ιταλού πρωθυπουργού δεν πέρασε.
 
Η σκληρή δικαστής, Κριστίνα ντι Τσένσο αποφάσισε πως στις 6 Απριλίου λίγο πριν το Πάσχα για πρώτη φορά ιταλός πρωθυπουργός θα καθίσει στο σκαμνί της δικαιοσύνης και θα δικαστεί από 3 γυναίκες. Και μάλιστα για ένα ροζ σκάνδαλο. Η πέτρα του σκανδάλου, η γνωστή πλέον Ρούμπι και γι αυτό το σκάνδαλο ονομάστηκε “Ρούμπι-γκέιτ”.

Ο Μπερλουσκόνι θα δικαστεί με την κατηγορία κατάχρησης εξουσίας και συνέργεια σε εκπόρνευση ανηλίκων.

Παρατηρητές υπογραμμίζουν ότι αν τελικά ο «καβαλιέρε» καταδικασθεί για τα συγκεκριμένα αδικήματα, πρόκειται να χάσει το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι. Παράλληλα, τίθεται και το ερώτημα, αν ένας πρωθυπουργός, μπορεί να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του ενώ, παράλληλα, απολογείται στις δικαστικές αίθουσες για συναντήσεις με νεαρές κοπέλες.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μόλις πληροφορήθηκε την απόφαση της εισαγγελέως από το Μιλάνο, αναχώρησε εσπευσμένα από την Σικελία, όπου βρισκόταν για την αντιμετώπιση του έκτακτου κύματος μεταναστών από την Τυνησία, κι επέστρεψε στη Ρώμη, χωρίς να κάνει δηλώσεις.
 

Όλοι τώρα περιμένουν τι θα γίνει. Αν κυβέρνηση του Καβαλιέρε διαλυθεί, τρία είναι, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα, τα πιθανά σενάρια για το πολιτικό μέλλον της γειτονικής χώρας: κατ΄ αρχάς, ο πρόεδρος της Ιταλίας Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο μπορεί να ορίσει μια υπηρεσιακή κυβέρνηση ως την ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών.
Το δεύτερο σενάριο μιλάει για μια κεντροαριστερή κυβέρνηση μειοψηφίας υπό τον Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, ηγέτη του Δημοκρατικού Κόμματος που ηγείται της αντιπολίτευσης. Ενα τέτοιο ενδεχόμενο, όμως, σύμφωνα με τις ιταλικές εφημερίδες, ολοένα και απομακρύνεται κυρίως λόγω της ανικανότητας της ιταλικής Αριστεράς να εμφανιστεί ενωμένη.
 
Τέλος, το τρίτο σενάριο προβλέπει μια κεντροδεξιά κυβέρνηση συνασπισμού υπό τον άσπονδο εσωκομματικό εχθρό του κ. Μπερλουσκόνι, τον Τζιανφράνκο Φίνι. Και αυτή η προοπτική όμως δεν συγκεντρώνει πολλούς οπαδούς, κυρίως λόγω του παρελθόντος του κ. Φίνι, ενός δεδηλωμένου θιασώτη φασιστικών ιδεών ο οποίος έχει εκφράσει τον θαυμασμό του προς τον Μπενίτο Μουσολίνι.
 
Ωστόσο χθες το πρωί ο κ. Μπερλουσκόνι δήλωσε ότι δεν έχει κανέναν σκοπό να παραιτηθεί, απορρίπτοντας ταυτόχρονα τις κυριακάτικες κινητοποιήσεις εκατοντάδων χιλιάδων γυναικών για την εμπλοκή του σε ροζ σκάνδαλα ως μια «προσπάθεια ανατροπής» του.
«Ολες οι γυναίκες που είχαν την ευκαιρία να με γνωρίσουν ξέρουν πόσο τις σέβομαι» είπε ο Καβαλιέρε χαρακτηρίζοντας τη διαδήλωση «μεροληπτική» και «ντροπιαστική». Την Κυριακή το πρωί εκατοντάδες χιλιάδες Ιταλίδες διαδήλωσαν σε ολόκληρη τη χώρα φωνάζοντας «Βasta» («Φτάνει») και ζητώντας την παραίτηση του κ. Μπερλουσκόνι. Η πιο εντυπωσιακή σε όγκο συγκέντρωση, στην οποία ανταποκρίθηκαν και πολλοί άνδρες, πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη, με τους διοργανωτές να ισχυρίζονται ότι συμμετείχαν περισσότεροι από 500.000 πολίτες. Οπως μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το μόνο που έλειψε από τις περίπου 200 διαδηλώσεις σε ολόκληρη την Ιταλία ήταν οι κομματικές σημαίες.
 
Και τώρα περιμένουμε τι θα ξημερώσει στην γειτονική μας χώρα.

Πάντως η γνωστή πέτρα του σκανδάλου η Ρούμπι πρωταγωνιστεί από χθες σε μια διαφημίση. Ένας ιταλός δικηγόρος έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο “Ο γυναικείος λαβύρινθος” και χρησιμοποίησε την Ρούμπι για να το διαφημίσει…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε