Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Λίγα Σύννεφα 8 Αθήνα Αναλυτικά

Το 15,3% των πολιτών στο Βέλγιο είναι κάτω από το όριο της φτώχειας

Το 15,3% των πολιτών στο Βέλγιο είναι κάτω από το όριο της φτώχειας
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 24.01.2013 | 23:32

 Περίπου ένας στους επτά κατοίκους του Βελγίου (ποσοστό 15,3%) ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός που είναι αρμόδια για την καταπολέμηση της φτώχειας, Μάγκι ντε Μπλοκ, κατά την παρουσίαση σχετικής ετήσιας έκθεσης.

Το όριο της φτώχειας, το οποίο αντιπροσωπεύει το 60% του μέσου εισοδήματος, καθοριζόταν το 2010 σε 1.000 ευρώ μηνιαίως για ένα μεμονωμένο άτομο και σε 2.101 ευρώ για μια οικογένεια με δύο ενήλικες και δύο παιδιά.

Στην έκθεση αυτή διαπιστώνονται επίσης μεγάλες κοινωνικές ανισότητες. Περίπου το 10% των ατόμων που κατοικούν στην Φλάνδρα (στο βόρειο Βέλγιο) ζουν κάτω απο το όριο της φτώχειας, ενώ το ποσοστό αυτό ξεπερνάει το 19% στην Βαλονία, την γαλλόφωνη περιοχή στο νότιο τμήμα της χώρας.

Η φτώχεια πλήττει ιδιαίτερα τους νέους και τους πρεσβύτερους, αποκαλύπτει η έκθεση. Το 20,2% των άνω των 65 ετών ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, όπως και το 38,5% των μονογονεϊκών οικογενειών και το 37,8% των ανέργων, επισημαίνει επίσης.

Εξάλλου το 20,8% των κατοίκων του Βελγίου ζει σε ένα νοικοκυριό που αντιμετωπίζει δυσκολίες να ανταποκριθεί στα μηνιαία έξοδα για την κάλυψη των αναγκών του.

Όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες στην Ευρώπη, ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας αυξήθηκε και στο Βέλγιο σε σύγκριση με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν πέρυσι, λόγω των επιπτώσεων της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης στην κοινωνία και της αύξησης της ανεργίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η φτώχεια άρχισε να χτυπάει και τη Γερμανία
Tags: ΒΕΛΓΙΟ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Βέλγιο: “Καμπάνα” σε στελέχη του ακροδεξιού κόμματος λόγω επαφών με τη Χρυσή Αυγή Βέλγιο: “Καμπάνα” σε στελέχη του ακροδεξιού κόμματος λόγω επαφών με τη Χρυσή Αυγή
  2. Βέλγιο: Πολιτικοί τριγμοί από την ενδεχόμενη συμμαχία κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού με την Ακροδεξιά Βέλγιο: Πολιτικοί τριγμοί από την ενδεχόμενη συμμαχία κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού με την Ακροδεξιά
  3. Για πρώτη φορά η Ομοσπονδιακή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ενημερώθηκε για την Ελλάδα Για πρώτη φορά η Ομοσπονδιακή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ενημερώθηκε για την Ελλάδα
  4. Η Χρυσή Αυγή διχάζει τους Βέλγους ακροδεξιούς! Η Χρυσή Αυγή διχάζει τους Βέλγους ακροδεξιούς!
  5. Προσφυγικό: Ο ακροδεξιός Φράνκεν αποσύρει από τα ελληνικά νησιά τους Βέλγους εμπειρογνώμονες! Προσφυγικό: Ο ακροδεξιός Φράνκεν αποσύρει από τα ελληνικά νησιά τους Βέλγους εμπειρογνώμονες!
  6. Παναθηναϊκός - Σταντάρ Λιέγης: “Αλόγιστη χρήση βίας από την ελληνική αστυνομία” Παναθηναϊκός - Σταντάρ Λιέγης: “Αλόγιστη χρήση βίας από την ελληνική αστυνομία”
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook