Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Το 50% των Ισραηλινών τάσσεται υπέρ της αναγνώρισης του Παλαιστινιακού Κράτους

Το 50% των Ισραηλινών τάσσεται υπέρ της αναγνώρισης του Παλαιστινιακού Κράτους
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 29.04.2011 | 18:14
Πρώτη δημοσίευση: 29.04.2011 | 18:14

Η σφυγμομέτρηση έγινε από ανεξάρτητο ινστιτούτο ερευνών σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 500 πολιτών με περιθώριο λάθους +- 4,5 %.

Πάνω από το 50% των Ισραηλινών εκτιμούν ότι η χώρα τους θα πρέπει "να αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό Κράτος με την προϋπόθεση να διατηρηθούν οι οικίες των εποίκων στη Δυτική Οχθη", σύμφωνα με σφυγμομέτρηση που δημοσιεύει σήμερα η ισραηλινή εφημερίδα "Yediot Aharonot".

Το 48% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της αναγνώρισης του Παλαιστινιακού Κράτους ενώ το 41% εκτιμά ότι το Ισραήλ "πρέπει να αντιτασταθεί με κάθε τρόπο στην ανακήρυξη του Παλαιστινιακού Κράτους, ακόμα και εάν θα υπάρξει έντονη αντιπαράθεση γι αυτό στον ΟΗΕ".

Παράλληλα το 53% των Ισραηλινών εκτιμά ότι ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου πρέπει να εκπονήσει ένα σχέδιο μείωσης της κρίσης με τους Παλαιστίνιους "έναντι ουσιαστικής αναγνώρισης" ενώ το 42% έχει την ακριβώς αντίθετη άποψη.

Η σφυμομέτρηση δημοσιοποιήθηκε τη στιγμή που η Φάταχ του προέδρου Αμπάς και η ισλαμιστική Χαμάς, οι δύο αντίπαλες παλαιστινιακές οργανώσεις κατέληξαν χθές σε συμφωνία συμφιλίωσης.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο