Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Το 76% των Γερμανών δεν θέλουν να σωθεί το ευρώ

Το 76% των Γερμανών δεν θέλουν να σωθεί το ευρώ

 Τρεις στους τέσσερις Γερμανούς αντιτίθενται στη διεύρυνση του σχεδίου διάσωσης των υπερχρεωμένων χωρών της ευρωζώνης, δείχνει σήμερα δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου ZDF.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, το 76% των ερωτηθέντων στη Γερμανία τάσσεται κατά της ενίσχυσης των χρηματοπιστωτικών εγγυήσεων υπέρ των χωρών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν κρίσεις χρέους, όπως θα γίνει με τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) που δημιουργήθηκε πέρυσι.

Στο τέλος του μήνα το γερμανικό κοινοβούλιο αναμένεται να ψηφίσει τις νέες αυτές ρυθμίσεις, οι οποίες προβλέπουν κυρίως την ενίσχυση των γερμανικών χρηματοπιστωτικών εγγυήσεων υπέρ των υπερχρεωμένων χωρών από 123 σε 211 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή στο 27% του συνολικού ποσού.

Ένας στους δύο Γερμανούς απάντησε επίσης κατά τη δημοσκόπηση αυτή ότι η ευρωπαϊκή πολιτική που ασκεί ο κυβερνητικός συνασπισμός CDU/CSU με το FPD είναι “μάλλον κακή”, ενώ το 38% την έκρινε “μάλλον καλή”.

Επίσης σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες, δηλαδή ποσοστό 45%, τάσσονται υπέρ του η ΕΕ να διαδραματίσει στο μέλλον έναν αυξημένο ρόλο στη χρηματοπιστωτική και την οικονομική πολιτική της ευρωζώνης.

Μόνον το 22% των ερωτηθέντων επιθυμεί μείωση της επιρροής της ΕΕ στον τομέα αυτόν και το 25% να μην αλλάξει τίποτα.

Η δημοσκόπηση αυτή έγινε τηλεφωνικώς σε δείγμα 1.287 ατόμων από τις 6 ως τις 8 Σεπτεμβρίου 2011.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε