Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Το Bollywood κάνει… απόβαση στο Hollywood

Το θρυλικό λιοντάρι της Μetro Goldwyn Μayer σταμάτησε να βρυχάται και το Bollywood ετοιμάζεται να… «εισβάλει» για τα καλά στο Hollywood!

Η εμφατική MGM, η εταιρία θρύλος με περισσότερες από 4.000 παραγωγές, βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας, αφού τα συσσωρευμένα χρέη της ανέρχονται σε 3,7 δισ. δολάρια. Και ως… σωτήρας εμφανίζεται ο Ινδός δισεκατομμυριούχος Σουμπράτα Ρόι, ιδιοκτήτης του ομίλου Sahara Ιndia Ρariwar.

Ο Ινδός επιχειρηματίας προτίθεται να διαθέσει 2 δισ. δολάρια για την εξαγορά μιας από τις πλέον θρυλικές εταιρίες παραγωγής της 7ης τέχνης, έναν κολοσσό που βρίσκεται πίσω από ταινίες-σταθμούς της μεγάλης οθόνης όπως το Όσα παίρνει ο άνεμος, Μπεν Χουρ, Singing in the rain, Ο ταχυδρόμος χτυπάει πάντα δυο φορές καθώς όλες οι ταινίες του Τζέιμς Μποντ.

Εκτός όμως από τον Ρόι, με την MGM «φλερτάρει» και ένας ακόμη μεγιστάνας του Bollywood, ο Ανίλ Αμπάνι, επικεφαλής του ομίλου Αnil Dhirubhai Αmbani Group. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αμπάνι θα δραστηριοποιηθεί στο Hollywood, αφού το 2009 επένδυσε σχεδόν 1 δισ. δολάρια στην Dreamworks, την εταιρεία παραγωγής του Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε