Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Το «Εθνικό Μέτωπο» γυρίζει σελίδα – Διάδοχος του Λε Πεν, η κόρη του

ΦΩΤΟ REUTERS

Ο Ζαν Μαρί Λε Πεν ετοιμάζεται να παραδώσει, μέσα στο Σαββατοκύριακο, την ηγεσία του κόμματος στην κόρη του, Μαρίν.

Ο 82χρονος ιστορικός ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς ευελπιστεί να παραδώσει τα ηνία κατά τη διάρκεια του κογκρέσου του Εθνικού Μετώπου, τη στιγμή που οι θέσεις του κόμματός του κατά της μετανάστευσης καταγράφουν όλο και μεγαλύτερη επιρροή στην Ευρώπη.

Το FN που ετοιμάζεται να γυρίσει σελίδα μετά από 40 χρόνια, προχώρησε στην καταμέτρηση και διαλογή των ψήφων 23 χιλιάδων μελών του που προσήλθαν για να επιλέξουν το νέο ηγέτη τους.

Η μικρότερη κόρη του Λε Πεν, η 42χρονη Μαρίν, έχει την απόλυτη υποστήριξη του πατέρα της και ταυτόχρονα ευρεία υποστήριξη έναντι του αντιπάλου της Μπρούνο Γκολνίς, ενός 60χρονου πανεπιστημιακού, ευρωβουλευτή και ιστορικού μέλους του ακροδεξιού κόμματος, που υποστηρίζεται κυρίως από τους πλέον ριζοσπαστικούς μέσα στο κόμμα.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας θα γίνουν γνωστά αρχικά μόνο για τα ηγετικά στελέχη του κόμματος, ενώ η επίσημη ανακοίνωσή τους θα γίνει το πρωί της Κυριακής, αν δεν θα διαρρεύσει τίποτε μέχρι τότε.

Από την ίδρυση του κόμματος το 1992 είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος του FN θα εκλεγεί από τις ψήφους των μελών αφού έως τώρα ο Λε Πεν επανεκλεγόταν πανηγυρικά διά βοής.

Οι σφυγμομετρήσεις δίνουν την ηγεσία του κόμματος στη 42χρονη Λε Πεν, η οποία μαζί με τον Σουηδό Τζίμι Ακεσον, τον Ουγγρο Γκάμπορ Βόνα και τον Ολλανδό Γκέερτ Βίλντερς αποτελούν το νέο πρόσωπο της ευρωπαϊκής δεξιάς που αφ’ ενός αρνείται κατηγορηματικά το Ισλάμ αλλά παράλληλα επιχειρεί και μια ιδεολογική αναδίπλωση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε